Un oltean a fost reținut pentru braconaj piscicol cu dispozitive electrice. Poliţiştii au executat focuri de armă

Un oltean a fost reținut pentru braconaj piscicol cu dispozitive electrice. Poliţiştii au executat focuri de armă

Polițiștii din Olt au reținut joi, 27 aprilie, un bărbat în vârstă de 44 de ani pentru braconaj piscicol cu dispozitive electrice. Se pare că acesta a fost prins în flagrant în timp ce pescuia împreună cu alți doi prieteni.

Mai mult decât atât, pentru ca au încercat să fugă, oamenii legii au tras patru focuri de armă în plan vertical, notează digi24.ro.

Un bărbat a fost reținut de polițisti pentru braconaj piscicol

Totul s-a întâmplat pe malul râului Olt, în zona comunei Islaz, județul Olt.

„În noaptea de 26/27 aprilie 2023, trei persoane au fost prinse în flagrant delict în timp ce pescuiau pe râul Olt, în zona comunei Islaz, folosind dispozitive electrice”, se arată în comunicatul IPJ Dolj.

Polițiștii au tras patru focuri de avertisment, în plan vertical, în momentul în care cei trei indivizi nu s-au supus somațiilor acestora. Astfel, bărbatul de 44 de ani a fost prins.

„Cu această ocazie, poliţiştii au indiponibilizat, în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de 180 de kg de peşte, o ambarcațiune, un acumulator, un minciog cu fire electrice și un autoturism, cercetările fiind continuate pentru identificarea tuturor persoanelor participante”, au transmis reprezentanții Poliției.

Ca urmare, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore pentru pescuit electric, deținerea aparatelor și dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, pescuitul cu materiale explozive, pescuitul cu substanțe toxice și narcotice de orice fel, precum și folosirea armelor de foc în scopul omorârii peștilor sau altor viețuitoare acvatice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`