Un elev din Bihor notat cu 2,80 la Evaluarea Națională a primit 8,70 după contestație. Ce spune ministrul Educației

Un elev din Bihor notat cu 2,80 la Evaluarea Națională a primit 8,70 după contestație. Ce spune ministrul Educației
Sursa foto: Pixabay

În urma contestațiilor de la Evaluarea Națională cea mai mare diferență de notă a fost în cazul unui elev din Bihor care a primit nota 2,80 la examenul la Limba Română, iar în urma afișării contestațiilor,  nota a fost de  8,70.

Explicația făcută de  Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu pentru diferența de 5,9 puncte este că a fost efectuată o greșeala la transcrierea notelor din borderou.

Diferențe de punctaj la Evaluarea Națională după contestații

Un alt caz asemănător, cu o diferență de aproape 4 puncte  după contestațiile la Evaluarea Națională 2022  este  cazul unui elev dintr-o localitate din Prahova, care a primit inițial nota 5.50 la Limba română. După recorectare, nota lui a urcat la 9.25.

„Factorul uman generează erori. A fost o eroare de transcriere”, a spus Sorin  Cîmpeanu.

În total, în urma contestațiilor,  au fost înregistrate 17 lucrări cu note modificate cu o diferență de peste două puncte. Mai exact, 16 la Limba română și una la matematică.

Județele în care au fost înregistrate astfel de diferențe sunt: Constanța, Dâmbovița, Bacău – cu câte 3 note schimbate, Buzău – 2 note schimbate.

De asemenea, modificări au existat și  în Cluj, Călărași Gorj, Covasna și Suceava cu câte o notă schimbată cu o diferență de peste două puncte, conform Hotnews.ro.

Ce a declarat Ministrul Educației despre aceste situații

Astfel că, pentru a nu mai apărea cazuri de acest fel la corectarea lucrărilor, Ministrul Educației a precizat  că soluția este evaluarea digitalizată, așa cum este în prezent în județul Dâmbovița.

În județul Dâmbovița la  proba de Matematică, 98,5% dintre notele contestate au rămas la fel ca și cele inițiale sau au fost făcute schimbări cu o diferență de cel mult 0,5 puncte.

Ministrul Educației a evitat să dea un răspuns clar dacă profesorii vor fi sancționați în vreun fel, însă a menționat că: „Abordarea cea mai eficientă este aceea a susținerii digitalizării evalurării. Mai grave sunt erorile în evaluare, care sunt inadmisibile . Cei care au greșit anul trecut anul acesta nu au mai făcut parte din comisiile de evaluare a lucrărilor. (…) Până la sancțiuni, trebuie să formăm profesorii”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
09:04 - Salvamont România a primit 17 de apeluri în ultimele 24 de ore. Au fost salvate 25 de persoane
09:00 - Ludovic Orban, înainte de a vota pentru prezidențiale: În ultima săptămână s-a lansat masiv o dezinformare. Este o minciună gogonată, să nu cumva să mă votați, să votați candidata pe care v-am rugat să o votați (VIDEO)
08:49 - Erupție vulcanică surprinsă din avion: Imagini spectaculoase filmate de pasageri (VIDEO)
08:22 - Alegeri prezidențiale 2024: Ce reguli trebuie să respecte românii care merg la vot
08:21 - Nicolae Ciucă a mers la vot: „Eu am votat pentru prosperitate, securitate și democrație. Am votat util pentru acel candidat care, într-adevăr, poate să reprezinte toate aceste valori ale democrației românești” (VIDEO)
08:10 - Lucian Bode și Robert Sighiartău au votat imediat după ce s-au deschis secțiile de vot: „Am votat omul căruia i se potrivește cel mai bine haina prezidențială” / „Am votat pentru un om care poate să facă față tuturor provocărilor prin care trece România” (VIDEO)
08:05 - Cutremur în România, duminică dimineață, în ziua alegerilor prezidențiale
07:39 - Referendum București: Secțiile de votare s-au deschis, cetățenii răspund la trei întrebări importante
07:15 - Alegeri prezidențiale 2024. S-au deschis secțiile de vot: Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi duminică la urne
23:59 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu: Părintele Dumitru Stăniloae vorbește despre ceva ce ne privește pe fiecare în parte. Din epava morală care ajungem uneori putem redeveni, cu ajutorul lui Hristos, oameni deplini (VIDEO)