Un cioban de la o stână din județul Cluj a vrut să economisească și să ajungă în oraș cu ajutorul ambulanței. Bărbatul a sunat la serviciul de urgență 112, evocând un motiv fals.
Reprezentanții ISU Cluj au descris întâmplarea ciudată pe rețelele de socializare. Potrivit acestora, joi, 28 aprilie, o ambulanță SMURD a fost solicitată să intervină la un caz medical în Valea Fânațelor. Cel care a sunat la 112 a anunțat că un bărbat de 60 de ani se află în stare gravă.
„Paramedicii s-au mobilizat și au încercat să ajungă la victimă cât mai repede cu putință. Fiind nevoiți să străbată un drum accidentat, plin de noroi, au solicitat sprijinul celor de la CERT Rescue.
Ambulanța n-a mai putut înainta. Astfel, salvatorii și voluntarii au încărcat aparatura medicală în două mașini de teren și l-au găsit, după un efort considerabil, pe bărbatul care a cerut ajutor.
Probabil că știți povestea ‘Băiatul care a strigat lupul’. Ei bine, ne-am simțit ca sătenii din poveste când am aflat că persoana în cauză nu suferea de vreo afecțiune gravă.
Din contră, s-a gândit că ar putea să folosească ambulanța ca un mijloc de transport gratuit spre Cluj-Napoca. Și vă spuneam adineauri că pentru un echipaj de urgență, fiecare secundă contează”, au scris reprezentanții ISU Cluj, pe Facebook.
Misiunea respectivă a durat în jur de patru ore. Întorși la unitate, paramedicii au curățat ambulanța, pentru că aceasta nu putea fi trimisă la alte cazuri. Apoi și-au continuat activitatea cu empatie, devotament și rigurozitate.
„Același echipaj a intervenit, în urmă cu exact o lună, la un eveniment rutier petrecut pe strada Păstorului din Cluj-Napoca. Din primele informații, nu părea un eveniment grav. Totuși, noi tratăm fiecare misiune cu maximă seriozitate.
Imediat ce au sosit la fața locului, colegii și-au dat seama că șoferul implicat în accident este blocat în mașină și inconștient. Fiind salvatori cu experiență, l-au extras de urgență pe bărbat și l-au transportat la spital. Acesta a supraviețuit, iar medicii l-au externat de curând.
Și în a doua situație prezentată, fiecare secundă a contat. Ce s-ar fi întâmplat dacă apărea un caz medical critic în timp ce ambulanța noastră rămânea blocată în mocirlă? Așadar, vă rugăm să sunați la 112 doar în cazul unei urgențe reale!”, informează ISU Cluj.