Un brașovean de 73 de ani locuiește de 4 ani într-o mașină. „Îmi doresc doar să pot pune capul jos, să stau întins pe un pat”

Un brașovean de 73 de ani locuiește de 4 ani într-o mașină. „Îmi doresc doar să pot pune capul jos, să stau întins pe un pat”
Brașov, decembrie 2021 / Foto: Andi Miron

Un bărbat din Brașov, în vârstă de 73 de ani, locuiește de patru ani într-o mașină în condiții greu de descris. El a fost șofer de tir, spune că a umblat peste tot și că viața lui de atunci nu are niciun element în comun cu viața lui de acum. „Eram fericit, îmi plăcea ce făceam și nu mă gândeam nici o clipă la ce urma să se aleagă de mine”, a mărturisit omul pentru Biz Brașov.

Bărbatul are o familie numeroasă, are cinci copii. Ani de zile a avut parte de un cămin pe placul lor, până când și-a prins soția că îl înșela cu un vecin. „Să spun sincer, am suferit prea mult pentru că fosta mea soție trăia cu un vecin de acolo, de la parter și m-am gândit că, decât să îl omor, mai bine am plecat eu. Am renunțat la tot”, a completat vârstnicul.

Bătrânul a plecat unde a văzut cu ochii


După această suferință a decis să plece și să lase totul în urmă. Și-a încărcat mașina cu toate lucrurile și de atunci a început să-și trăiască viața pe patru roți. Aflându-se la bătrânețe, abia îl mai țin picioarele, care sunt umflate, pentru că doarme în poziția de șezut.

„Am multe bagaje în mașină și de aia nu pot să mă întind. Cum să fie viața într-o mașină? Nu pot să mă întind, nu pot face duș, dar e bine că sunt lăsat în pace și trăiesc aici câte zile voi mai avea. Mă ajută multă lume cu ce poate: mâncare, haine”, a adăugat vârstnicul.

Pensionarul primește ajutor de la trecători

Fiind pensionar, primește lunar 1.400 de lei. „Nu reușesc să mă descurc că medicamentele sunt scumpe tare, dar ce să fac? Stau la mila oamenilor, dar să știți că mulți mă ajută și așa reușesc să mănânc și eu”, a spus brașoveanul.

Altă durere îngrozitoare pentru bărbat este faptul că unul dintre copii nu vrea să audă de el. Bărbatul se bucură de ajutorul pe care îl mai primește de alți brașoveni.

El se plimbă din parcare în parcare, iar în mașină se observă diverse lucruri, cutii cu haine, pături, vase, încălțăminte.

Într-o situație similară se află și un bărbat de 63 de ani, doar că acesta nu explică prea clar cum a ajuns așa. Ceea ce este sigur este faptul că abia trăiește de pe o zi pe alta și visează doar la o „cămăruță” unde se poată pune dormi într-un pat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`