Un bărbat s-a ales cu o plată de peste 200.000 de lei, după ce a încercat să spargă un bancomat cu o metodă găsită pe internet

Un bărbat s-a ales cu o plată de peste 200.000 de lei, după ce a încercat să spargă un bancomat cu o metodă găsită pe internet
Sursa foto: Shutterstock

Un bărbat din Mediaș a încercat să spargă un bancomat folosind o metodă învățată pe internet, dar planul său a eșuat lamentabil, rezultând într-un incendiu care a afectat sediul băncii, relatează Antena3.ro.

Care a fost planul bărbatului

Sediul unei bănci din Mediaș a fost afectat după ce un bărbat a încercat să spargă bancomatul acesteia, pentru a sustrage banii din interior.

Cu toate acestea, în loc de un jaf de succes, bărbatul a declanșat un incendiu care a cauzat pagube semnificative.

„Blochează ușa de intrare cu o bucată de lemn, pentru a nu se închide, după care tastează pe monitorul ATM-ului, deschizând astfel fanta echipamentului bancar, ocazie cu care introduce o bucată de lemn pentru a bloca fanta.

Planul infracţional continuă cu introducerea în lăcaș a furtunului atașat unui tub cu gaz sau oxigen, pe care îl avea asupra sa și cu introducerea în bancomat a gazului, după care din pet-ul deţinut pulverizează pe ATM o substanță inflamabilă (benzină), iar apoi conduce substanța inflamabilă pe asfalt până în fața sucursalei, după care aprinde combustibilul cu o brichetă”, se precizează în rechizitoriul procurorilor.

Ulterior, bancomatul a explodat și astfel s-a produs incendiul. A fost solicitată intervenția pompierilor.

Bărbatul a vrut să dea lovitura în noaptea de 29 ianuarie 2023.

Făptașul va trebui să plătească peste 200.000 de lei

După investigații, Petru Florin a fost trimis în judecată și condamnat la doi ani și 10 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Mai mult, acesta trebuie să plătească băncii afectate suma de 200.900 de lei, reprezentând costurile reparațiilor. Planul său de spargere inspirat de pe internet nu doar că nu i-a adus profituri, dar i-a adus și consecințe legale și financiare serioase.

Făptașul a declarat autorităților că a recurs la această infracțiune din nevoia de bani și că a fost influențat de videoclipuri online, potrivit alba24.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`