Un bărbat din Vaslui a părăsit ţara având montată o brăţară electronică de supraveghere

Un bărbat din Vaslui a părăsit ţara având montată o brăţară electronică de supraveghere
Sursa foto: Facebook / Poliția Română

Un bărbat din judeţul Vaslui, care are montată o brăţară electronică de supraveghere fiind acuzat de violență domestică, a părăsit teritoriul României, având asupra sa dispozitivul de monitorizare.

Ce măsuri se vor lua împotriva sa

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, având în vedere că în cazul bărbatului nu fusese dispusă măsura controlului judiciar sau a arestului la domiciliu, fapta sa nu reprezintă infracţiune, persoana urmând doar să fie sancţionată contravenţional în momentul în care revine în ţară.

„Avem o singură situaţie în care una dintre persoanele supravegheate a părăsit teritoriul naţional, dar legea prevede fapta ca fiind contravenţie, deci putem să o monitorizăm, dar până nu revine în ţară, nu putem aplica măsurile. Brăţara a fost montată ca urmare a unei măsuri dispuse de instanţa de judecată într-un ordin de protecţie şi în momentul în care va reveni în ţară vor fi dipuse măsurile faţă de persoana supravegheată. Nu a scos brăţara, a părăsit teritoriul naţional purtând brăţara asupra lui. Dacă va scoate brăţara, atunci este infracţiune”, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, înlocuitorul la comanda Serviciului de Ordine Publică din cadrul IPJ Vaslui, inspector principal Diana Sofrone, citează Agerpres.

Zece sisteme de supraveghere electronică în Vaslui

În prezent, la nivelul judeţului Vaslui sunt montate şi monitorizate zece sisteme de supraveghere electronică. Opt dintre acestea sunt montate ca urmare a unor măsuri dispuse prin ordine de protecţie emise de instanţă, iar două ca măsură dispusă prin ordin de protecţie provizoriu.

Până la această dată nu au fost semnalate cazuri de persoane care ar fi încercat să-şi scoată brăţările electronice. De asemenea, nu au fost întâmpinate probleme privind lipsa acestor dispozitive, poliţiştii vasluieni apelând la colegii din judeţele vecine în caz de necesitate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`