Un bărbat din Satu Mare s-a ales cu trei ani de închisoare, după ce a furat patru sarmale şi 50 de lei

Un bărbat din Satu Mare s-a ales cu trei ani de închisoare, după ce a furat patru sarmale şi 50 de lei
Sursa foto: Shutterstock

Un sătmărean a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni de închisoare pentru furtul a 50 de lei, la scurt timp după ce a intrat în casa unei femei, a mâncat 4 sarmale şi a adormit.

Un bărbat a fost condamnat la închisoare după ce a furat 4 sarmale şi 50 de lei

Cea care la prins dormind în bucătărie a fost chiar proprietara casei, o femeie în vârstă de 52 de ani. Neștiind ce se întâmplă, aceasta a sunat de urgență la 112, iar polițiștii ajunşi la faţa locului l-au identificat: se pare că era vorba despre un recidivist de 43 de ani, informează presasm.ro.

Individul intrare în locuinţa femeii unde, dintr-o oală, a mâncat patru sarmale. Mai apoi, aceasta a pus într-o plasă patru pungi de carne de pasăre din congelator şi una de vinete, cu intenția de a le fura, însă nu a putut să-şi ducă planul la capăt pentru că a adormit.

Prejudiciul cauzat de hoţ ar fi fost de 30 de lei, conform proprietarul. În plus, acesta a hotărât să nu ceară tragerea la răspunderea penală a hoțului.

După toate cele întâmplate, bărbatul nu și-a învățat lecția și a intrat într-o altă locuinţă la scurt timp după ispravă, de unde a furat 50 de lei.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Carei au decis însă că individul reprezintă un pericol și că trebuie trimis după gratii: „În ceea ce privește modul de comitere al faptei instanța reține că inculpatul a avut o manieră de comitere a infracțiunii rudimentară, fără procedee excepționale, însă ceea ce a determinat în opinia instanței creșterea gradului de pericol al infracțiunii comise este pătrunderea inculpatului în locuințele persoanelor vătămate, femei singure, cu care dacă inculpatul s-ar fi întâlnit, acțiunile potențiale ale acestuia de a scăpa ar fi putut genera consecințe ce ar constat în vătămarea integrității corporale sau a sănătății persoanelor vătămate”, scrie sursa menționată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`