Un bărbat din Dâmboviţa îşi ascuţea coasa pe un obuz neexplodat din Al Doilea Război Mondial / Vecinul, invidios pe descoperire: „Dacă terenul e al tău, înseamnă că și obuzul e al tău?”

Un bărbat din Dâmboviţa îşi ascuţea coasa pe un obuz neexplodat din Al Doilea Război Mondial / Vecinul, invidios pe descoperire: „Dacă terenul e al tău, înseamnă că și obuzul e al tău?”
Sursa foto: cronica-gaestiului.ro

Chemaţi să aplaneze conflictul dintre doi vecini din satul Burduca, poliţiştii din Găești au descoperit, pe un terenul unui bărbat, un obuz neexplodat din Al Doilea Război Mondial, potrivit adevarul.ro.

„Dacă terenul e al tău, înseamnă că și obuzul e al tău?”

Cei doi săteni din Dâmbovița se certau, inițial pe linia de hotar între proprietățile lor. În fapt, obuzul a fost motivul disputei dintre cei doi bărbați. Unul dintre aceștia era gelos pe vecinul său pentru că avea un obuz pe terenul său.

Bărbatul pe terenul căruia se afla obuzul nu doar că știa despre acesta de foarte mulți ani, dar îi și găsise o întrebuințare: își ascuțea coasa pe el, pe post de piatră de ascuțit, scrie sursa citată mai sus.

„Dacă terenul e al tău, înseamnă că și obuzul e al tău?”, a fost replica suprarealistă pe care au auzit-o poliţiştii în momentul în care au ajuns la faţa locului.

Imediat, oamenii legii au chemat întăriri. La faţa locului au fost chemate de urgenţă echipaje pirotehnice, ISU şi SMURD. Proiectilul a fost ridicat de autorităţi şi urmează a fi distrus în siguranţă, într-un poligon. Investigaţiile ulterioare ale poliţiştilor au scos la iveală faptul că în comună ar exista mai multe astfel de obuze neexplodate, dar pe care oamenii nu le-au raportat niciodată.

În urmă cu trei ani, tot în Dâmbovița, un localnic a găsit, în fundaţia casei, o bombă de aviaţie din Al Doilea Război Mondial

În urmă cu trei ani, un localnic a găsit, în fundaţia casei, o bombă de aviaţie din Al Doilea Război Mondial, neexplodată. Autorităţile au izolat zona pe o suprafaţă de 100 de metri în jurul casei şi au ridicat muniţia pentru a o distruge.

Casa bătrânească nu avea o fundaţie solidă, construcţia fiind aşezată practic direct peste bomba care se afla foarte aproape de nivelul solului, a menționat adevarul.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`