Un bărbat a fost reținut după ce a încercat să treacă ilegal în Ungaria 12 migranți din Pakistan și Nepal

Un bărbat a fost reținut după ce a încercat să treacă ilegal în Ungaria 12 migranți din Pakistan și Nepal
Foto simbol: Facebook / Poliția de Frontieră

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmației a informat vineri, 2 iunie, că un bărbat a fost reținut pentru trafic de migranți, după ce a fost prins încercând să scoată din țară 12 cetățeni din Pakistan și Nepal.

Bărbatul a încercat să treacă ilegal 12 cetățeni din Pakistan și Nepal

O acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale a fost declanșată de poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Satu Mare şi de lucrătorii Sectorului Poliţiei de Frontieră Carei.

Grupul pe care bărbatul încerca să-l treacă ilegal granița era format din 12 cetățeni de origine afro-asiatică, toți fiind duși la sediul STPF Satu Mare pentru continuarea cercetărilor, potrivit Agerpres.

„În urma investigaţiilor efectuate în cauză, poliţiştii de frontieră au stabilit că 11 cetăţeni cu vârste între 22 şi 43 de ani sunt din Pakistan, unul în vârstă de 44 de ani este din Nepal, iar cetăţeanul român de 52 de ani este domiciliat pe raza judeţului Satu Mare. Pe timpul cercetărilor s-a mai stabilit faptul că sătmăreanul avea rolul de a călăuzi migranţii pentru a trece ilegal frontiera în Ungaria, la final, aceştia urmând să ajungă în Italia. De asemenea, s-a mai constatat că toţi migranţii au intrat legal în România, cinci dintre ei fiind în procedura de acordare a statutului de refugiat în România, iar restul sunt posesori ai unor vize de muncă”, a mai precizat sursa citată.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare coordonează efectuarea unor cercetări pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cei 12 cetățeni străini, dar și de trafic de migranți pentru satmărean, reținut ulterior pentru 24 de ore.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`