Turist găsit fără viață de salvamontiști, în Munții Bucegi / Bărbatul căzuse din apropierea Cotei 1400

Turist găsit fără viață de salvamontiști, în Munții Bucegi / Bărbatul căzuse din apropierea Cotei 1400
Foto ilustrativ: Facebook/ Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

Un turist din județul Ilfov a fost găsit decedat, în Munții Bucegi, într-o zonă greu accesibilă, după ce s-a prăbușit dintr-un punct de belvedere din apropierea Cotei 1400, relatează Gândul.ro.

Bărbat de 66 de ani, găsit fără viață de salvamontiști, în Munții Bucegi

Salvamontiștii au pornit, marți, în căutarea unui bărbat, în vârstă de 66 de ani, după ce au primit o alertă că acesta s-a prăbușit într-o râpă.

Cum zona în care turistul a căzut era greu accesibilă, salvamontiștii au ajuns cu dificultate în locul unde bărbatul era căzut, acesta fiind găsit fără viață. Pentru căutarea sa au fost trimise echipe de la Salvamont Sinaia și de la Salvamont Prahova, care după mai multe ore de intervenții în condiții dificile, au reușit recuperarea trupului turistului, potrivit sursei citate.

După ce a fost scos din râpă de către salvamontiști, trupul bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Prahova, pentru efectuarea necropsiei.

Polițiștii fac cercetări pentru ucidere din culpă

Deși nu sunt suspiciuni că s-ar fi comis vreo infracțiune, polițiștii au deschis un dosar penal și fac cercetări pentru ucidere din culpă, așa cum este procedural în astfel de cazuri.

„Polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Sinaia au fost sesizați de către un lucrător al Salvamont Prahova despre faptul că într-o zonă greu accesibilă, din masivul Bucegi, se află o persoană decedată. S-a format o echipă complexă de cercetare, care s-a deplasat la fața locului, constatând faptul că aspectele sesizate se confirmă, în cauză fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 66 de ani, din județul Ilfov. Din primele verificări, nu au rezultat suspiciuni de comitere a vreunei infracțiuni contra vieții, cu intenție”, a precizat Inspectoratul de Poliție Județean Prahova.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)