Tragedie în Gorj: Un copil de un an și jumătate, călcat mortal de mașina condusă de fratele său de 18 ani, în curtea proprie

Tragedie în Gorj: Un copil de un an și jumătate, călcat mortal de mașina condusă de fratele său de 18 ani, în curtea proprie
Sursa foto: Shutterstock

Într-o comună din Gorj, în Slivilești, un copil de un an și jumătate a murit după ce a fost călcat de mașină în curtea casei sale. Șoferul vehiculului era fratele mai mare al copilului, în vârstă de 18 ani. Incidentul tragic a avut loc vinerea trecută, însă detaliile au ieșit la iveală abia acum.

Copil de un an jumătate din Gorj, mort după ce a fost călcat cu maşina de fratele său

Potrivit primarului din localitate, dispecerii serviciului de urgență 112 au trimis o ambulanță de la stația Motru, dar aceasta a avut doar un asistent la bord, deoarece nu erau medici disponibili. Se susține că județul se confruntă cu o lipsă de medici și că adesea o singură unitate medicală poate fi direcționată către situații de urgență.

Primarul a sunat la 112 pentru o ambulanță la Motru. Aceasta a venit cu doar un asistent la bord. Primarul a sunat din nou la 112 când a văzut că nu era medicul în ambulanță. Dispecerul i-a spus că nu era alt specialist disponibil în acel moment, scrie Observator News.

Deficiențe critice în asistența medicală de urgență

După ce ambulanța a sosit la locul tragediei, copilul se afla într-o stare de stop cardio-respirator și prezenta hemoragie. Personalul medical a depus eforturi susținute pentru a încerca să-l resusciteze, însă, din păcate, nu au reușit să readucă micuțul la viață.

Potrivit surselor citate, se evidențiază faptul că în județul respectiv există o persistentă lipsă de medici de-a lungul timpului și că, pe anumite ture, se constată prezența unui singur medic la nivelul întregului judet în cadrul serviciului de Ambulanță. Această realitate implică că atunci când are loc o a doua tragedie, similară cu cea suferită de micuț, în acele cazuri nu poate fi furnizată asistență medicală promptă din cauza absenței unui medic într-un interval de timp adecvat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`