Testată pozitiv pentru Covid-19, o doctoriţă a mers la tribunal să amâne o amendă din starea de urgenţă. Instanța a sesizat Parchetul

Testată pozitiv pentru Covid-19, o doctoriţă a mers la tribunal să amâne o amendă din starea de urgenţă. Instanța a sesizat Parchetul

O întâmplare incredibilă a avut loc la Judecătoria Cluj-Napoca. O doctoriță s-a prezentat cuo plângere contravențională și a spus judecătorului că dorește amânare pe motiv de boală, fiindconfirmată cu COVID.

Aceasta a arătat decizia de izolare, însă instanța a sesizatParchetul, potrivitCLUJUST.ro.

Medicul a primit amenda în perioada stării de urgență pentru că a încălcat restricțiile de circulație. Femeia s-a prezentat la Judecătoria Cluj-Napoca și a lipit pe plexiglasul din fața judecătorului decizia de izolare care i-a fost dată după ce a fost confirmată cu COVID-19.

Potrivit surselor judiciare, procurorii verifică traseul femeii în Palatul de Justiție și se presupune că a fost și la Registratură.

”​La data de 02.11.2020, într-oşedinţăde judecată a Judecătoriei Cluj-Napoca, s-a prezentat îninstanţă, având calitatea depetentă, o persoană cu privire la care s-a emis decizie de izolare de cătreDirecţiade Sănătate Publică Cluj, fiind diagnosticată pozitiv cuinfecţiaSARS–COV-2.

​În acest sens,instanţa, în conformitate cudispoziţiileart. 218 Cod procedură civilă, a întocmit un proces verbal de constatare a fapteişia făptuitorului, cu privire lasăvârşirea uneiinfracţiunideaudienţă, fiind înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca pentru verificări.”, a precizat purtătorul de cuvânt al Judecătoriei, Sergiu Cârlan, potrivit Clujust.ro.

​”Este interzisăprezenţaîninstanţăa persoanelor care au decizii de confirmare acarantinăriisau de izolare.

​De asemenea, este interzis accesul în Palatul deJustiţieal tuturor persoanelor care se află în una din următoarelesituaţii: au călătorit, în ultimele 14 zile, într-una din zonele de risc; au intrat în contact, în ultimele 14 zile, cu o persoană diagnosticată/monitorizată pentru posibilăinfecţiecauzată de SARS-COV-2; prezintă una sau mai multe din următoarele simptome: febră, tuse,dificultăţiderespiraţie.

​Atragematenţiaasupra faptului că nerespectarea deciziei decarantinare/izolare, poate atrage răspunderea penală, încondiţiileprevăzute dedispoziţiileart. 352 Cod penal, conform cărora ,,(1) Nerespectarea măsurilor de carantină sau de spitalizare dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase sepedepseştecu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. (2) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă fapta a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, sepedepseştecu închisoare de la unu la 5 ani”.

​Solicităm tuturorparticipanţilorla procedurile judiciare să respectedispoziţiilelegale, pentru a evita atragerea răspunderiişipentru a nu-i expune peceilalţiriscului de îmbolnăvire, prin ignorarea deciziilor de carantină/izolare sau a simptomelor specificeinfecţieiSARS-COV-2.”, a adăugat​​purtător de cuvânt al Judecătoriei Cluj-Napoca, judecător Cârlan Nicolae Sergiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`