Tânăr de 22 de ani, cercetat pentru acte de braconaj: la domiciliul acestuia au fost găsiți trei câini și mai multe instrumente de vânătoate deținute ilegal
Un tânăr în vârstă de 22 ani din Crâmpoia, o comună din Olt, este acuzat de braconaj cinegetic și deținere ilegală de arme. Ancheta în cazul acestuia a început în anul 2021.
Polițiștii l-au „vizitat” pe tânăr acasă, duminică, 27 noiembrie 2022, acesta fiind bănuit și cercetat pentru acte de braconaj încă din anul 2021.
Tânărul este cercetat pentru acte de braconaj
„La data de 27 noiembrie, a.c., polițiști din cadrul Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase ai Inspectoratului de Poliție al Județului Olt, au efectuat o percheziție domiciliara la locuința unui bărbat cu vârsta de 22 de ani din comuna Crâmpoia, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. În fapt, bărbatul era cercetat intr-un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic, fiind bănuit de fapte de braconaj, săvârșite pe parcursul anului 2021, pe fondurile cinegetice de pe raza județului Olt”, au transmis reprezentanții Poliției Olt, potrivit Adevărul.
La domiciliul persoanei vizate au fost găsiți trei câini din rasa ogar sau metiși folosiți la vânătoare, două trofee de vânătoare (cerbi), o armă de tir sportiv cu aer comprimat, muniție pentru arma respectivă și alte bunuri folosite la vânătoare. Tânărul nu avea permis pentru deținerea armei, au stabilit polițiștii din cadrul Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase ai IPJ Olt.
Ce spun autoritățile
„În cauză urmează a fi extinsă urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, fapta prevăzută și pedepsită de codul penal, totodată urmând a fi desfășurate activități în vederea stabilirii trasabilității armei indisponibilizate”, mai precizează reprezentanții IPJ Olt.
Sezonul rece este unul propice pentru pasionații de vânătoare, fie ei autorizați sau nu, iar județul Olt are peste 50 fonduri de vânătoare. Dimensiunea braconajului este înfiorătoare, apreciază președintele AJVPS Olt, Mircea Albulescu. Nu doar păsările și iepurii le cad pradă braconierilor, ci și din ce în ce mai multe căprioare.
Vânătoarea cu ogari este o practică des întâlnită, a mai spus șeful AJVPS, câinii din această rasă vânzându-se „la liber” pe Internet, pentru sume între 3.000 și 4.000 euro. Cei care practică un astfel de comerț propun târgul după efectuarea de „probe și pe timp de zi și pe timp de noapte”, a mai spus șeful AJVPS.