Sute de pelicani s-au odihnit pe un lac de lângă Galați, înainte să zboare spre țările calde (FOTO)

FOTO: Monitoruldegalati.ro

Imagini spectaculoase au fost surprinse pe lacul Brateș, de la marginea orașului Galați. Sute de pelicani au poposit pe apă pentru a se odihni, înainte de plecarea în țările calde.

Păsările s-au așezat într-o zonă mai greu accesibilă, iar specialiștii afirmă că de fapt pelicanii au făcut doar o oprire în drumul lor spre țările calde, coastele Africii. Lacul Brateș este un loc unde au mâncare din plin și se pot pregăti pentru un zbor lung, fără să fie deranjați, scrie Monitorul de Galați.

Aceștia se opresc în special pentru a face pregătiri de zbor cu puii care au venit pe lume în timpul anului în curs și pe care trebuie să îi pregătească pentru călătoria în Africa.

„Majoritatea păsărilor care vin în România pentru cuibărit se pregătesc de plecare, printre ele se află şi două specii de pelican, pelicanul mare şi pelicanul creţ. Să spunem că fac încălzirea. Lacul Brateş din Galaţi este un lac izolat, nu este foarte populat, oamenii nu prea îşi fac prezenţa în zonă, astfel încât întreaga colonie este în siguranţă. Vor pleca spre coastele Africii”, a declarat specialistul Mădălin Şerban, director Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Galaţi, pentru Monitoruldegalati.ro.

Pelicanii sunt o specie de păsări ce trăiesc în colonii, dar doar în ape puțini adânci și se hrănesc exclusiv cu pește. Aceștia nu se pot scufunda precum cormoranii, însă uneori pot fi văzuți în timp ce vânează împreună.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`