Staţiunea montană Izvoare este situată la 900 de metri altitudine în Munţii Gutâi. Aceasta va reintra în circuitul turistic regional după 25 de de ani de la oprirea activităţilor specifice iernii.
„Primul pas a fost făcut prin repunerea în funcţiune a pârtiei de schi şi încercăm în prima etapă să oferim turiştilor, dar îndeosebi localnicilor posibilitatea de a schia în această iarnă. Intenţia noastră e să mai amenajăm încă o pârtie de schi, să aducem îmbunătăţiri şi dotări suplimentare celei puse în funcţiune, apoi să ne ocupăm de alte investiţii.
Cert e că după aproape 25 de ani, timp în care cea mai apropiată staţiune montană de municipiul Baia Mare a fost abandonată, acum va fi modernizată, dotată şi readusă în atenţia turiştilor români, a localnicilor, dar şi a străinilor care petrec mici vacanţe în Maramureş.
Deşi am redeschis pârtia de schi de puţin timp, constatăm că sfârşitul de săptămână aduce un număr mare de pasionaţi de schi, dar şi copii însoţiţi de părinţi care petrec câteva ore în aer liber la schi şi săniuş”, a precizat Flaviu Leşe, managerul stațiunii, pentru Agerpres.
Conducerea stațiunii a afirmat că planifică să modernizeze cele trei cabane aflate pe teritoriul stațiunii. Aceasta va fi renovată conform standardelor europene.
„Intenţionăm să redotăm, modernizăm, inclusiv acoperişul celor trei cabane montane din vecinătatea pârtiei de schi. Ne dorim un mic complex arhitectonic care să corespundă zonei în care ne aflăm luând drept model alte staţiuni din Europa.
Avem această capacitate şi ne propunem ca toate investiţiile să fie realizate în condiţii optime ca staţiunea Izvoare să redevină printre cele mai apreciate din Maramureş, alături de alte domenii turistice sau schiabile”, a mai adugat Flaviu Leşe, citat de Agerpres.
Stațiunea Izvoare valorează patru milioane de euro.