Spitalul de Psihiatrie din Sibiu devine unitate medicală de suport COVID-19. În județ ar putea fi instituită carantina

Spitalul de Psihiatrie din Sibiu devine unitate medicală de suport COVID-19. În județ ar putea fi instituită carantina
FOTO SIMBOL: Hepta.ro / Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA

Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu devine spital suport-COVID-19, a hotărâtmiercuri Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. .

Unitatea medicală pune la dispoziția pacienţilor cu afecţiuni psihice, infectaţi cu noul coronavirus, 23 de paturi.

„La Spitalul de Psihiatrie aceste 23 de paturi vor fi pentru bolnavii care sunt Covid, dar care au probleme neuro-psihiatrice”, a spus directorul DSP.

Un focar de COVID-19a închis secția deNeurologie a Spitalului Judeţean Sibiu

Secţia deNeurologie a Spitalului Judeţean Sibiu a fost închisă, după depistarea unui focar de COVID-19. 33 de persoane s-au infectat, din care 21 sunt angajați ai unității medicale.

„În cadrul Secţiei Clinice Neurologie a fost identificat un focar de infecţie cu Covid -19, cu un număr de 21 de pozitivi din rândul personalului medical (dintre care 4 medici rezidenţi) şi 12 pozitivi din rândul pacienţilor internaţi. În cadrul anchetei epidemiologice a fost testat întregul personal şi toţi pacienţii. Secţia este în prezent închisă şi se efectuează procedurile de dezinfecţie terminală”, a transmis, miercuri, Prefectura Sibiu.

Personalul testat negativ se află în autoizolare la domiciliu şi va fi retestat înainte de reluarea activităţii în secţie, programată pentru 18 noiembrie.Conform sursei citate, partea de urgenţe neurologice se asigură la UPU, prin linii de gardă, iar spitalizarea continuă a pacienţilor care necesită internare a fost preluată de către Spitalul Militar.

Morga spitalului din Sibiu, blocată din cauzanumărului mare de decedați

Spitalul Județean din Sibiu nu mai face față numărului mare de pacienți răpuși de COVID înultima perioadă.La cererea Serviciului de Anatomie Patologică, conducerea spitalului a solicitat un container special pentru depozitarea temporară a cadavrelor.Containerul metalic îndeplininește condițiile de securitate epidemiologică și a fost pus la dispoziția Serviciului de Anatomie Patologică de către o firmă din oraș.

”In context pandemic, numarul deceselor consemnate în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a crescut. Ca urmare, Serviciul de Anatomie Patologică a facut demersuri catre conducerea spitalului pentru identificarea unui spatiu pentru depozitarea temporara a cadavrelor”, a precizat pentru StirideSibiu Decebal Toderiță, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu, potrivit stiridesibiu.ro.

Carantina ar putea fi decretată în Sibiu

Autoritățile sanitare iau în calcul carantinarea municipiului Sibiu, ca urmare a creșterii numărului de cazuri de COVID-19, a precizat subprefectul Rareș Macrea, miercuri seară.

Întrebat de jurnalişti dacă ia în calcul carantinarea municipiului Sibiu, subprefectul Rareş Macrea a spus: „Vă daţi seama că luăm în calcul acest lucru şi specialiştii în sănătate publică vor găsi cele mai bune metode pentru a preîntâmpina această evoluţie fulminantă la Sibiu. Şi da, carantinarea este una dintre opţiuni, numai că nu o vom lua noi aici. Propunerile sunt absolut de ordin tehnic şi le face DSP-ul”, scrie Agerpres.

Gabriel Budescu, directorul DSP Sibiu,a confirmat că a solicitat carantinarea municipiului Sibiu.

„Direcţia de Sănătate Publică în acest moment a făcut o analiză de risc pentru anumite localităţi din judeţul Sibiu şi a trimis-o la Centrul Naţional de Sănătate Publică pentru a primi un aviz. (…) Prin acea analiză de risc, da, se propune carantinarea unor localităţi din judeţul Sibiu, inclusiv a municipiului Sibiu”, a explicat Gabriel Budescu.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, miercuri, 9.799 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național, dintre care județul Sibiu a înregistrat 362.Județul Sibiu are cea mai mare rată de infectare din România, peste 7 la mia de locuitori.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`