O școală dintr-un sat din județul Botoșani a fost realibitată de curând cu 180.000 de euro, iar acum stă închisă din lipsă de elevi, informează Antena 3.
Festivitatea de inaugurare și deschidere nici măcar nu a mai avut loc la școala din satul Puțureni, comunca Coțușca.
Banii au fost investiți fără rost, nu s-a făcut o statistică privind evoluția populației școlare și oportunitatea investiției în funcție de realitățile locale.
În acest sat nici măcar nu sunt drumuri asfaltate, dar școala a fost reabilitată. Cu toate acestea, niciun elev nu învață în această școală. Sigla școlii a căzut, iar pe unul dintre garduri este afișat un anunț cu pompe funebre.
Autoritățile spun că este posibil ca această școală să nu mai fie utilizată niciodată.
„Nu sunt copii, iar școlile modernizate rămân fără utilitate. Populația de bază a satului sunt bătrânii”, spune primarul din Coțușca, Constantin Ciobanu, potrivit adevarul.ro.
„Iaca școală nouă la sat de moșnegi. De râsul lumii. Creșă ne mai trebuie”, spune o localnică din Puţureni.
Autoritățile au mai spus că acum trebuie să aștepte să treacă termenul legal pentru schimbarea scopului clădirii și că vor să o transforme într-un centru de zi pentru bătrâni.
Circa 15-20 de elevi din satul Puțureni au fost relocați la școala din centrul comunei Coțușca. Ei sunt transportați, zilnic, cu microbuzul școlar.
Satul Puțureni este o localitate din mijlocul câmpiei, în care locuiesc doar câțiva oameni în vârstă. Majoritatea tinerilor din sat au plecat în străinitate.
Locuitorii satului se ocupă în principiu cu agricultura sau trăiesc din pensiile de la CAP.