Scandal uriaș la Maternitatea din Băcău! Confruntare între o doctoriță și o pacientă: „Oare asta merităm pentru cele 24 ore de muncă în gardă” (VIDEO)

Scandal uriaș la Maternitatea din Băcău! Confruntare între o doctoriță și o pacientă: Oare asta merităm pentru cele 24 ore de muncă în gardă (VIDEO)
Foto: captura video.

Un scandal uriaș a avut loc joi, 15 decembrie, la Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Bacău. În această dimineață, o tânără însărcinată a refuzat internarea, iar personalul medical a filmat-o și a distribuit imaginile pe Facebook, notează Ziarul de Băcău.

Caz fără precedent la Băcău

„Pacientă venită la 6 dimneața, internată în urgență, cu sarcină in pericol… la toate încercările medicilor de a-i explica că nu e bine să plece fără investigații și tratament a refuzat! Pe lângă refuz, ne-am trezit și cu o avalanșă de injurii! Oare asta merităm pentru cele 24 ore de muncă în gardă și efortul depus ca să fie bine?”, a scris șefa de secție la Maternitatea Bacău, pe rețelele de socializare.

Pe imaginile publicate medicul din Băcău, se observă cum pacienta, care manifesta o stare de nervozitate, spune că își cunoaște drepturile și face un gest indecent când observă că este filmată.

Gestul cadrului medical a avut consecințe grave. Potrivit presei locale, doctorița are deja o sancțiune, de la Colegiul Medicilor Bacău. Aceasta a explicat motivele care au îndemnat-o să își filmeze pacienta și să distribuie pe Facebook imaginile.

„Așa cum noi medicii suntem comentați pe diferite pagini că suntem buni sau răi, așa trebuie să înțelegeți că postarea este un mod de a înțelege ca și noi medicii avem dreptul de a ne alege pacientele și se văd exact criteriile.

(…) Deja sunt presiuni de a șterge postarea. O voi șterge. Cine a avut de văzut a văzut”, a mai scris doctorița.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`