Primul festival gastronomic subteran, din România, se desfăşoară la Salina Praid, situată în judeţul Harghita. Bucătarii din Romania şi Ungaria s-au reunit pentru un spectacol culinar, scrie Observator.
Preparate și băuturi tradiționale se servesc la primul festival gastronomic subteran, din România, care se desfăşoară la Salina Praid, situată în judeţul Harghita.
Gurmanzii pot savura toate acestea, chiar la 100 m sub pământ. Printre favorite, se află jumările, mezelurile, afumăturile artizanale, dar și brânzeturile.
„Am venit pentru că este o experienţă inedită. Am început cu preparatele cu miel şi frunze de coacăze”, spune o femeie.
Preparatele sunt făcute de chefi renumiţi din România și Ungaria, care gătesc în locaţii premiate cu stele Michelin.
În cadrul acestui eveniment, , există și o zonă VIP, cu bar propriu şi servire personalizată, la trei metri înălțime, dar și o degustare de vinuri.
„Un eveniment inedit în România. O promovare pentru gastronomia din Transilvania, dar şi o platformă de colaborare pentru bucătari”, a declarat Szasz Attila, organizator.
Acest festival gastronomic subteran, primul din România, se va încheia mâine.