Primăria Brașov și literele de pe Tâmpa vor fi iluminate în culorile steagului Ucrainei: „În semn de solidaritate cu poporul ucrainean”

Primăria Brașov și literele de pe Tâmpa vor fi iluminate în culorile steagului Ucrainei: „În semn de solidaritate cu poporul ucrainean”
Primăria Brașov și literele de pe Tâmpa vor fi iluminate în culorile steagului Ucrainei. Sursa: Facebook/Allen Coliban

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a scris un mesaj pe pagina sa de Facebook precizând că literele de pe Tâmpa și clădirea Primăriei vor fi iluminate în culorile steagului Ucrainei, în semn de solidaritate.

Acesta a mai precizat că municipiul Brașov este pregătit să primească potențialii refugiați din Ucraina.

„Solidaritate cu poporul ucrainean”

Allen Coliban și-a exprimat susținerea față de poporul ucrainean „pentru integritatea statală, pentru prezentul și viitorul pe care și le-au ales”.

„În semn de solidaritate cu poporul ucrainean, în această seară literele și clădirea primăriei vor fi iluminate în culorile steagului țării noastre vecine.

Îmi exprim speranța că răspunsul Uniunii Europene și al întregii comunități internaționale va fi pe măsura agresiunii ruse.

Suntem alături de poporul ucrainean în lupta lor pentru integritatea statală, pentru prezentul și viitorul pe care și le-au ales.

Dacă situația o va cere, Brașovul are capacitatea și va asigura condiții pentru potențialii refugiați din Ucraina”, a scris Allen Coliban pe pagina de Facebook.

Românii nu mai cumpără de la firmele rusești

După invazia Rusiei în Ucraina, mai mulți români s-au mobilizat pe Facebook, spunând că nu vor mai cumpăra de la firmele rusești, în semn de solidaritate față de Ucraina.

Eduard Burghelia, fondatorul Confidas, a făcut o listă cu firmele rusești, susținând că nu va mai cumpăra de la acestea, fiind modul său personal „de a sancționa Rusia”.

„La fel ca mulți dintre voi, m-am întrebat ce pot face pentru a sprijini Ucraina. Răspunsul imediat: să nu mai cumpăr de la ruși. Este modul meu personal de a sancționa Rusia. Acesta este cel mai simplu lucru pe care cred că-l putem face (…) Pentru mine e clar: nu mai cumpăr nimic de Lukoil, Gazprom și alte firme din listă. Cu speranța că le vor scădea veniturile și se vor plânge autorităților din Rusia”, a scris Eduard Burghelia pe pagina sa de Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`