Prețurile de la Târgul de Crăciun din Timișoara. Cât a ajuns să coste un mic

Prețurile de la Târgul de Crăciun din Timișoara. Cât a ajuns să coste un mic
Sursa foto: Facebook/ Târgul de Crăciun din Timișoara

Târgurile de Crăciun sunt un motiv de bucurie pentru faptul că se apropie cea mai frumoasă sărbătoare din an, iar cei care vor să meargă să vadă decorațiunile, bradul și să mănânce de la căbănuțe trebuie să își pregătească un buget consistent.

Mâncăruri pe suta de grame

Târgul de Crăciun de la Timișoara s-a deschis duminică. Cei care vor să-l viziteze vor găsit bucate pentru toate gusturile, de la langoș, la mici sau pastramă de oaire. Dar, prețurile sunt pe măsură, conform G4media.

Un langoș simplu costă 20 de lei, iar dacă doritorii vor ingredinte în plus, prețul va fi mai mare.

Un mic costă 7 lei, iar majoritatea mâncărurile se taxează pe suta de grame. Astfel, ceafa de porc, pulpele de pu, păstravul la grătar sau frigăruile pornesc de la prețul de 12 lei/100 grame. Pastrama de oare este mai scumpă, 15 lei/100 grame, iar cartofii prăjiți și murăturile costă 7 lei/100 grame.

Că tot se apropie minivacanța de 1 decembrie, una dintre specialitățile care se găsește la Târgul de Crăciun este fasolea cu ciolan, iar o porție de circa 500 de grame costă 25 de lei. Pentru tocana de berbecuț cu mămligă, doritorii trebuie să scoată din buzunar 15 lei/100 grame.

Cât costă un kilogram de șoric

Tot la Târgul de Crăciun din Timișoara se găsesc și produse tradiționale românești din carne, care se vând la kilogram, precum, tobă, caltaboși, slănină sau salam cu șuncă, ce pornesc de la un preț de 50 de lei. Pentru bunătăți mai sofisticate ca jambonul, clienții trebuie să plătească 75 de lei. Șoricul este la mare căutare, iar prețul pe kilogram pornește chiar și de la 100 de lei.

Prețul jumărilor începe de la 10 lei/100 grame, iar răciturile costă 20 lei/100 de grame.

Pentru a se încălzi, vizitatorii pot cumpăra și vin fiert, care este vedeta tuturor târgurilor de Crăciun, iar la Timișoara prețul unui pahar de 300 ml pornește de 10 lei.

După o masă copioasă cu bucate tradițional românești, vizitatorii pot alege la desert un kürtőskalács, care a ajuns să coste 25 de lei, sau plăcinte ardelenești care pornesc de la 20 de lei bucata.

Astfel, pentru a servi prânzul sau cina la un târg de Crăciun, vizitatorii vor trebui să își pregătească un buget mult mai mare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`