Prejudiciu uriaș creat prin telefon. Suspectul s-a dat drept un reprezentant al serviciului Paysafecard, solicitând mai multe coduri PIN pentru achiziționarea de carduri în valoare de 14.500 lei

Prejudiciu uriaș creat prin telefon. Suspectul s-a dat drept un reprezentant al serviciului Paysafecard, solicitând mai multe coduri PIN pentru achiziționarea de carduri în valoare de 14.500 lei

Potrivit informațiilor oferite de IPJ Alba, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au identificat și reținut un bărbat în vârstă de 30 de ani din comuna Lisa, județul Brașov.

Acesta era bănuit de săvârsșirea unei infracțiuni de înșelăciune față de administratorul și angajata unui magazin din orașul Ocna Mureș, atribuindu-și o calitate falsă la telefon.

Bărbatul s-a dat drept reprezentant al unui serviciu de plăți

Spre sfârșitul lunii iulie a acestui an, bărbatul și-a atribuit calitatea falsă de reprezentant al unui serviciu de plăți și i-ar fi apelat telefonic pe administratorul și pe angajata unui magazin din orașul Ocna Mureș, cerându-le să îi comunice mai multe coduri pentru achiziționarea de carduri paysafe, în valoare totală de 14.500 de lei.

În vederea strângerii probelor, la data de 20 decembrie 2022, sub coordonarea Procuraturii Afiliate Judecătoriei Aiyoud, polițiștii din cadrul Secției de urmărire penală, sprijiniți de polițiștii din cadrul Direcției operațiuni speciale a Biroului Județean de Supraveghere a Securității Publice, au efectuat percheziții la reședința bărbatului. Au găsit telefoane mobile și cartele SIM suspectate de a fi folosite în activități infracționale, precum și sume uriașe de bani, scrie Adevărul.

Prejudiciul a fost recuperat

Tot prejudiciul a fost recuperat și restituit persoanei păgubite, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale a bărbatului reținut precum și pentru identificarea posibililor săi complici.

Paysafecard este o metodă de plată online plătită bazată pe vouchere cu un cod PIN de 16 cifre, independent de contul bancar, cardul de credit sau alte informații personale. Clienții pot achiziționa vouchere la punctele de vânzare locale și să plătească online introducând codul la plata site-ului respectiv. În esență este un card preplătit care funcționează exact ca o cartelă de telefonie prepaid.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`