Povestea emoționantă a unei pensionare care a sunat la 112, spunând că moare de frig și de singurătate în casă: „M-am trezit deodată că nu mai rezist”

Povestea emoționantă a unei pensionare care a sunat la 112, spunând că moare de frig și de singurătate în casă: „M-am trezit deodată că nu mai rezist”
Foto: Pixabay

Realitatea în care trăiesc oamenii în vârstă în România după valul de scumpiri este cu adevărat cruntă. Aceștia sună la 112 să ceară ajutor, pentru că mor de frig în case.

Pentru ei facturile sunt greu de suportat așa că sunt condamnați să-și ducă traiul în frig, în propriile case. Într-o astfel de situație se află și o femeie de 85 de ani din Constanța. Cazul ei a emoționat o țară întreagă.

Povestea emoționantă a unei pensionare din Constanța

„M-am trezit deodată că nu mai rezist. Simțeam că-mi amorțeau mâinile. M-am rugat, doamnă dragă, mor de frig în casă”, a declarat Elena Bocioagă, pensionară, pentru Digi24.

Femeia, în vârstă de 85 de ani, își duce traiul singură de 12 ani. Atunci și-a pierdut fiul și a rămas singură pe lume. Nu se plânge de pensie, însă realitatea cruntă din casa ei arată că trăiește la limita supraviețuirii. În bucătărie nu sunt mai mult de 5 grade. A strâns cutii de carton și și-a izolat casa. Poate, poate, așa nu mai intră gerul.

„Am radiatorul ăsta, dar de frica banilor și a curentului nu țineam, țineam o oră, două, trei maxim și-l închideam. Casa e mare, e înaltă, e spațioasă, e volum și ce să fac? Să le dau drumul, dar cine-mi plătește? Că eu nu sunt în stare”, a mai declarat femeia.

Casa pensionarei nu este racordată la sistemul centralizat de încălzire. Soba nu funcționează de peste 50 de ani, iar din tavan se scurg precipitații. Cum zilele și nopțile trecute a căzut zăpadă, femeia și-a pus un celofan, dar și câteva ligheane, pentru a strânge apa.

Femeia a simțit că nu mai poate rezista și a sunat la 112

În acest mod își duce iernile de mulți ani. Doar că într-una dintre nopțile trecute a simțit că nu mai poate rezista, motiv pentru care a pus mâna pe telefon și a cerut ajutor la 112.

„Și-a cerut mii de scuze pentru că a apelat în ultima instanță la acest apel pe 112 unic, efectiv din cauza frigului pe care îl îndura și a singurătății”, a declarat Gabiel Enache, polițist local.

„Ne aștepta în ușă, cu lacrimi în ochi. Ne-a poftit în bucătărie, să putem să stăm de vorbă și, totodată, să ne arate și condițiile în care locuiește. Când ne-am deplasat la dânsa, mi-au înghețat efectiv degetele de la mâini. Vom pune toți mână de la mână și vom asigura plata facturilor până în vară”, a declarat și Anamaria Rusu, polițist local.

Cazul a impresionat zeci de oameni, care i-au trimis femeii pachete întregi cu mâncare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)