Peste 300 de voluntari o caută pe Angelika, într-o pădure din Sibiu. Tânăra a dispărut fără urmă (VIDEO)

Peste 300 de voluntari o caută pe Angelika, într-o pădure din Sibiu. Tânăra a dispărut fără urmă (VIDEO)
Foto: captura video.

În dimineața de joi, sute de oameni au început căutarea studentei în vârstă de 25 de ani, Angelika Claudia Maurer, care a dispărut din Sibiu.

Pe lângă polițiști, la căutarea extinsă de astăzi participă și peste 200 de voluntari, inclusiv 150 de lucrători din IPJ Sibiu, Centrul Chinologic ”Aurel Greblea” Sibiu, DGASPC Sibiu, Directia Ocolului Silvic Sibiu, Salvamont Sibiu, SAJ, Asociația 4×4 Rescue, Asociația Crucea Roșie și studenții Universității „Lucian Blaga”. De asemenea, acțiunea beneficiază de sprijinul IGAV, fiind folosite concomitent mai multe drone.

Tânără din Sibiu, căutată din aer și de la sol

„Astăzi, 2 martie, începând cu ora 10,00, polițiștii sibieni au declanșat o amplă acțiune de căutare a unei tinere, MAURER ANGELIKA CLAUDIA, în vârsta de 25 ani, studentă în municipiul Sibiu, a cărei dispariție a fost semnalată la data de 15 februarie, după ce, din data de 8 februarie, tânăra nu a mai putut fi contactată de către rude și cei apropiați”, spune Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu, citată de Turnul Sfatului.

Potrivit presei locale, la data de 25 februarie, în Pădurea Dumbrava, municipiul Sibiu, polițiștii sibieni au găsit mai multe bunuri care îi aparțin tinerei, motiv pentru care s-a luat decizia extinderii căutărilor în zona împădurită de la marginea municipiului Sibiu.

„Sunt angrenate foarte multe forțe pentru că în ciuda tuturor eforturilor noastre de până acum nu am reușit să o găsim pe studenta dispărută. Mâine (nr. astăzi, joi) cred că vor fi peste 100 de persoane, am solicitat și sprijin de la Inspectoratul General pentru aviație, vor fi voluntari cu drone.

Este un areal foarte mare și foarte accidentat terenul pe anumite zone, trebuie periat cât mai mult și probabil la un moment o vom și găsi”, spunea miercuri șeful IPJ Sibiu despre acest caz.

„În zona respectivă a fost găsit buletinul ei, a fost găsit un telefon. Nu luăm în calcul posibilitatea de răpire. Luăm în calcul posibilitatea de a nu o mai găsi în viață”, spune șeful IPJ.

Angelika a fost și este o studentă conștiincioasă și modestă

Prof.dr. Stefan Tobler, de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu spune despre Angelika că a fost și este o studentă conștiincioasă și modestă. A vrut să facă bine lucrurile, nu a reușit să termine studiile în patru ani și avea niște examene de refăcut în anul acesta.

Angelika Maurer studia teologia la Institutul Evanghelic din Sibiu.

Angelika Claudia Maurer are o înălțime de 165 de cm, aproximativ 75 de kg, ochi verzi și păr șaten deschis, de lungime medie, este descrierea transmisă de polițiști. ”Nu se cunosc articolele de vestimentație pe care tânăra le-ar fi purtat în momentul plecării și nici eventuale semne particulare. Cetăţenii care pot oferi informaţii despre această femeie sunt rugați să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic pentru situații de urgenţă 112”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`