Pacientă decedată la Spitalul Județean Focșani: aceasta a așteptat două ore până să se elibereze un pat și să fie preluată de medicul de gardă

Pacientă decedată la Spitalul Județean Focșani: aceasta a așteptat două ore până să se elibereze un pat și să fie preluată de medicul de gardă
Sursa Foto: Captură Video

Un nou deces are loc la Spitalul Județean „Sfântul Pantelimon” din Focșani.

Acest lucru se întâmplă la diferență de o lună după ce s-a început o anchetă penală în cazul a trei medici din cadrul Spitalului Județean Focșani, după decesul unei adolescente de 17 ani cauzat de o serie de complicații în urma nașterii prin cezariană.

Pacienta a așteptat două ore până să primească un pat

În acest caz, este vorba despre o pacientă în vârstă de 49 de ani, din Focșani, care s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe adusă de Ambulanță, și a așteptat două ore până să primească un pat.

Femeia a intrat în stop cardio-respirator în timpul controlului, deși reprezentanții spitalului spun că parametrii vitali ai acesteia erau normali și că era conștientă și cooperantă.

Din informațiile transmise de Spitalul Județean Focșani, pacienta declara parestezii, amețeli, greață și vărsături. În urma evaluării efectuate de echipajul de pe ambulanță, femeia prezenta funcții vitale normale: conștientă, cooperantă, tensiune arterială în limite normale, afebrilă, potrivit  G4media.

Femeia a fost adusă în Unitatea de Primiri Urgențe din Focșani în jurul orei 18:00 și a rămas sub supravegherea asistentului de triaj până la eliberarea unui pat, în conformitate cu protocolul unității sanitare.

Pacienta a fost preluată de către medicul de gardă în jurul orei 20:00, atunci când s-a eliberat unul dintre paturi.

La jumătate de oră după ce a fost preluată, pacienta a intrat în stop cardio-respirator

În timpul amanezei pe care medicul de gardă a efectuat-o imediat, pacienta fiind conștientă și cooperantă relatează despre starea de depresie pentru care este în tratament, despre faptul ca nu mai merge la serviciu de câteva zile, că nu se mai alimenteaza și că în ultimele zile aceste stări s-au înrăutățit, prezentând și senzație de greață și vărsături.

În tot acest timp, au fost efectuate și investigații paraclinice, recoltarea analizelor și tratamentul perfuzabil indicat de medic. Însă, la aproximativ treizeci de minute, pacienta a intrat în stop cardio-respirator. S-a recurs imediat la manevrele de resuscitare, însă acestea nu au avut un răspuns pozitiv.

La nivelul unității sanitare s-a constituit o comisie care va verifica dacă în cazul pacientei au fost repectate toate procedurile și protocoalele medicale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”