Opt persoane, arestate preventiv fiind acuzate că vindeau droguri elevilor de liceu, în Argeș

Opt persoane, arestate preventiv fiind acuzate că vindeau droguri elevilor de liceu, în Argeș
Foto: Pixabay

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești au efectuat 19 percheziții domiciliare, în Argeș, la persoane care ar fi bănuite de trafic de droguri de mare risc în liceele din Argeș.

Elevii dădeau și 150 de lei pentru un gram

Autoritățile au efectuat percheziții domiciliare în Pitești, Câmpulung, Curtea de Argeș și Mioveni, la locuințele a 14 persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc, dar și de substanțe cu efect psihoactiv.

„Din cercetări s-a stabilit faptul că, din anul 2022, bănuiții, cu vârste cuprinse între 17 și 43 de ani, ar fi comercializat droguri către elevi de liceu, profitând de vulnerabilitatea vârstei acestora”, transmite DIICOT.

Traficanții ar fi achiziționat drogurile din afara țării și le-ar fi achitat cu cryptomonede. Aceștia le-ar fi comercializat în cadrul instituțiilor de învățământ cu sume cuprinse între 100 și 150 de lei gramul.

În urma perchezițiilor, autoritățile au găsit aproximativ 100 de grame de fragmente vegetale și substanțe susceptibile a fi psihoactive, 130 de grame de substanță cristalină susceptibilă a fi droguri de mare risc, peste 45.000 de lei, aproape 1.500 de euro și 50 de lire sterline, un autoturism, dar și ustensile folosite pentru porționarea drogurilor, telefoane, arme albe și un aer comprimat, potrivit Adevărul.

Joi, 6 aprilie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea pentru 24 de ore a 13 persoane bănuite.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș a fost sesizat vineri, 7 aprilie, cu propunerea de arestare preventivă a opt bănuiți, pentru 30 de zile.

Față de ceilalți cinci bănuiți a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`