O tânără din Neamț a fost atacată de un bursuc, în timp ce culegea ciuperci din pădure / Ce spun medicii

O tânără din Neamț a fost atacată de un bursuc, în timp ce culegea ciuperci din pădure / Ce spun medicii
Sursa foto: Profimedia Images

O tânără din Neamţ a ajuns la spital, cu o serie de răni serioase, după ce a fost atacată în pădure de un bursuc. Femeia se afla la cules de ciuperci, în apropierea unui sat, relatează Realitatea.net.

Tânără de 22 de ani, mușcată de un bursuc, în pădure

Potrivit Serviciului de Ambulanţă Neamţ, în prima zi a acestei săptămâni a fost trimisă o autosanitară în satul Unceşti, comuna Secuieni, pentru a transporta la spital o pacientă de 22 de ani, care avea plăgi muşcate de un animal sălbatic, un bursuc, pe antebraţul stâng, glezna dreaptă şi la  degete.

„Plăgile pacientei au fost toaletate, i s-a făcut vaccin antitetanos şi a fost trimisă acasă cu recomandarea de a reveni în cursul zilei de marți pentru a-i fi administra, în scop preventiv şi un ser antirabic“, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Roman, Andreea Trifan, citată de MonitorulNeamţ.ro.

Ce spun medicii

Cadrele medicale atrag atenţia celor care merg în pădure, la cules de bureţi şi urzici, să fie foarte atenţi la muşcăturile de animale sălbatice (bursuc, vulpe, nevăstuici) şi să se adreseze medicilor, deoarece sălbăticiunile pot transmite turbarea, o afecţiune care poate provoca nenumărate complicaţii.

Despre bursuci se spune că sunt foarte inteligenţi, curajoşi şi energici, dar și că nu se tem de alte animale cu talie mai mare. Principalul lui duşman este omul şi nu îl atacă decât atunci când este ameninţat. În trecut, a fost foarte vânat, grăsimea topită fiind folosită pentru săpun, creme de încălţări sau diverse leacuri, scrie Adevărul.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră