Atenţie, o nouă specie de pangolin, descoperită în România! Specialiştii au spus că, la originea pandemiei de Covid-19, s-a aflat şi acest mamifer

Atenţie, o nouă specie de pangolin, descoperită în România! Specialiştii au spus că, la originea pandemiei de Covid-19, s-a aflat şi acest mamifer
Foto: Pixabay.com

Fosilele unei noi specii de pangolin au fost descoperite în România. Specimenul ar fi trăit în România în urmă cu aproape 3 milioane de ani și a fost descoperit în județul Vâlcea.

Osul de pangolin a fost descoperit într-un sit din Valea Oltețului, fiind și cea mai veche fosilă a unui pangloin descoperit în Europa.

Pangolinul „oltenesc” a fost descoperit în Vâlcea

Pangolinul mai trăiește, în zilele noastre, doar în Asia și Africa, însă în urmă cu milioane de ani el ar fi fost prezent și în Europa. Recent, pe Valea Oltețului, o echipă de cercetători condusă de Claire Terhune, profesoară de antropologie în cadrul Universității Arkansasa descoperit fosila uneia dintre cele mai vechi specii de pangolin de pe continent.

Pangolinul „oltenesc”, botezat și Smutsia olteniensis se aseamănă ca trăsături cu celelalte exemplare din specia Smutsia, regăsite în zilele noastre în Africa, scrie Digi24.

În Africa și în Asia, pangolinii sunt cele mai braconate animale. Solzii acestora au fost folosiți de ani de zile pentru leacurile tradiționale chinezești, fiind un adevărat în lux în cultura lor.

Solzii de pangolin, interziși în medicina chineză

În primele săptămâni ale pandemiei din China, s-a spus că la originea COVID-19 s-ar fi aflat și pangolinul, mamifer extrem de vânat în Asia, solzii acestuia fiind folosiți în tratamente medicale.

Pangolinul, animalul despre care unii spun că a jucat un rol în declanșarea focarului de Covid-19, nu va mai fi autorizat pentru utilizare în medicina tradițională chineză, oferind o salvare vitală speciilor rare și pe cale de dispariție.

China a eliminat părțile corpului de pangolin din lista sa oficială de medicamente tradiționale, în 2020, a raportat marți mass-media chineză, la doar câteva zile după ce a oferit animalului cel mai înalt nivel al statutului de specie protejată din cauza numărului exemplarelor în scădere.

Mișcarea a fost lăudată de activiștii pentru drepturile animalelor sălbatice și văzută ca un pas vital spre protejarea speciilor.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)