O mașină realizată din piese din plastic face senzație într-un centru comercial din Cluj-Napoca: „Este construită fără a fi folosit lipici”

O mașină realizată din piese din plastic face senzație într-un centru comercial din Cluj-Napoca: „Este construită fără a fi folosit lipici”
Sursa Foto: Captură Video

Realizată în întregime din cărămizi de plastic de jucărie, o mașină expusă într-un centru comercial din Cluj-Napoca face senzație.

Se pare că pentru realizarea bolidul de lux au fost folosite peste 400.000 de piese, notează stirileprotv.ro.

Un bolid a fost realizat integral din piese din plastic

15 persoane au avut nevoie de mai mult de 8.600 de ore pentru a recrea fiecare detaliu a mașinii, care are și faruri funcționale.

Automobiliștii și mai ales copiii, care au ajuns în aceste zile în centrul comercial din Cluj-Napoca, au stat zeci de minute lângă această mașină unică.

Bolidul este format din 154 de tipuri de piese. În total, peste 400.000 de bucăți au fost asamblate cu îndemânare.

Macheta în mărime naturală a fost realizată în Cehia

„E chiar o chestie care îți dezvoltă capacitatea de a gândi, de a face tot felul de conexiuni și chiar mă pasionează”, a spus un băiat.

Modelul a fost construit în Republica Cehă de către 15 oameni care au petrecut mii de ore la el. De asemenea, exteriorul a fost vopsit manual la fabrica de mașini a brandului reprodus.

„Mașina este construită fără a fi folosit lipici, toate conexiunile sunt făcute între piese. E primul model la scară 1 la 1 care a fost vopsit în vopsitoria oficială a mașinilor”, a transmis Paula Scorțaru, reprezentant al unui magazin de piese de joc din România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`