O femeie din Maramureș a rămas fără bani în cont. Din câteva click-uri pe internet a pierdut 32.000 de lei

O femeie din Maramureș a rămas fără bani în cont. Din câteva click-uri pe internet a pierdut 32.000 de lei
Sursa Foto: Freepik.com

În vârstă de 59 de ani, o femeie din Baia Mare, județul Maramureș, a pierdut 32.000 de lei după ce a fost păcălită de escroci în mediul online.

Se pare că aceasta a fost atrasă de un anunț de pe Facebook și a încercat să cumpere acțiuni printr-o firmă de investiții, însă mare i-a fost mirarea când a constatat banii din contul ei bancar au dispărut.

A pierdut 32.000 de lei din câteva click-uri pe internet

Totul s-a întâmplat la începutul lunii noiembrie, când a dat peste o reclamă pentru investiții pe internet.

„A intrat pe un link, unde a completat un formular pentru a putea cumpăra acţiuni. La scurt timp a fost contactată de un reprezentant al aşa-zisei companii, a intrat pe un alt link, unde a completat datele cardului personal de la bancă (…)

Marți, în urma consultării extrasului de cont, persoana vătămată a observat faptul că din contul său a dispărut suma de 32.110 de lei”, au precizat reprezentanții IPJ Maramureş, notează digi24.ro.

După ce femeia a povestit Poliție ce s-a întâmplat, oamenii legii au deschis un dosar pentru pentru înșelăciune, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic.

Atenție la ce aplicații vă instalați pe telefon! Unele vă golesc conturile din bănci!”, avertizează polițiștii.

Cum să nu devii victima escrocilor în mediul online

Pentru a nu cădea victime ale escrocilor, poliţiştii fac o serie de recomandări:

  • Să verificați autenticitatea datelor prezentate de internet, contactând banca;
  • Dacă primiți mesaje sau mail-uri din partea băncilor să fiți atenți la URL (adresa electronică) și să nu dați curs solicitărilor fără să verificați la bancă corectitudinea acestora;
  • Evitați să acceptați instalarea unor aplicații pe dispozitivele dvs. la solicitarea unor necunoscuți, pentru că riscați să le dați acestora posibilitatea de a avea acces la informațiile de pe dispozitivul dumneavoastră;
  • Nu introduceți datele cardului bancar în formulare pe care nu le-ați verificat în prealabil pentru a fi siguri că nu veți fi păgubiți.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`