O femeie din Huși a cerut retragerea fiului ei de la liceu pentru că nu îi mai place școala. El primea și bursă

Publicat: 21 02. 2024, 10:53
Actualizat: 26 02. 2024, 17:30
Sursa foto: Pixabay.com

Mama unui copil din clasa a IX-a a cerut retragerea lui de la liceu din Huși pentru că nu îi mai place școala. Conducerea unității de învățământ a dus o întreagă muncă de convingere cu femeia pentru ca fiul ei să continue studiile.

Conducerea școlii i-au recomandat femeii un psiholog

Mama elevului a cerut retragerea fiului ei de la Liceul Tehnologic „Ioan Corvin” chiar dacă acesta poate primi chiar și 1.000 de ei pe lună ca stimul pentru a învăța, informează știrileprotv.

Conducerea școlii a dus muncă de convigere cu femeia, i-a recomandat chiar și un psiholog la care să meargă alături de fiul ei pentru a înțelege cât de importantă este școala pentru o bună formare a copilului.

Directoarea școlii spune că au mai fost asemenea cazuri și părinții nu au încercat să convingă copilul să își continue studiile.

„Au mai fost asemenea cazuri, din păcate. Și în multe asemenea situații, uluitor este faptul că părinții nu depun deloc eforturi să convingă copilul că școala este fundamentul viitorului lui, să ai studiile finalizate, să închei un capitol educativ așa cum trebuie”, a spus profesoara Cătălina Dacu, directoarea Liceului Tehnologic „Ioan Corivan” Huși.

Băiatul ar fi putut primi 1.000 de lei lunar

În plus, copilul poate primi bani pentru că merge la liceu și poate ajunge la o bursă de 1.000 de lei pe lună. În ciuda stimulentului financiar, atât mama, cât și copilul ei susțin că vor ca elevul să fie retras de la școală.

„Pe profilul de studii profesional, fiecare copil primește bursă. Și în afară de această bursă tehnologică poate primi bursă socială și chiar bursă de merit. Un copil care le primește pe toate trei are peste 1.000 lei pe lună, plus că naveta este gratuită. Deci, sunt niște avantaje pe care nu ar trebuie să le rateze niciun elev, care vrea să vină să învețe o meserie. Fiecare are drumul lui în viață, dar e ideal ca drumul școlii să nu îl părăsească nimeni până ce nu finalizează o formă de învățământ”, a mai declarat directoarea liceului.