O femeie de 41 de ani a născut prin apel video cu medicii / Echipajul nu a putut ajunge din cauza drumurilor închise

O femeie de 41 de ani a născut prin apel video cu medicii / Echipajul nu a putut ajunge din cauza drumurilor închise
Foto: ISU Botosani

ISU a raportat că în timpul alertei roșii de ninsoare și lapoviță în județul Botoșani, peste 400 de persoane au rămas blocate în vehiculele lor din cauza ninsorilor abundente. Indivizii blocați au fost răspândiți în 200 de mașini.

Multe drumuri au fost blocate de nămeţi, iar salvatorii au fost nevoiţi să asiste prin apel video o femeie care năştea.

O femeie a născut prin apel video cu medicii

Pe fondul condițiilor meteo nefavorabile, o femeie de 41 de ani din Crasnaleuca a cerut ajutorul dispecerului ISU-SA când a intrat în travaliu. Deși ambulanța nu a putut ajunge la ea, personalul medical a asistat prin intermediul unui apel video, aducând cu succes o fetiță sănătoasă, cântărind aproximativ 2,8 kg.

Datorită Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din comunitatea Coțușca, au fost contactate două femei calificate și ambele au experiență în nașterea nou-născuților. Urmând indicațiile cadrelor medicale transmise prin dispecer, una dintre femei a asistat-o ​​pe mama în timpul nașterii, scrie ziare.com.

O femeie în vârstă de 53 de ani, din localitatea Gulioaia, care avea nevoie de dializă, a ajuns la UPU – SMURD, la Spitalul Județean Mavromati Botoșani, cu ajutorul pompierilor, după o intervenție care a durat mai bine de zece ore.

Pompierii au înfruntat nămeți de peste doi metri, viscol puternic și vizibilitate redusă la zero

Echipajul ISU Botoșani trimis la caz a ajuns la Gulioaia cu o șenilată și a preluat femeia. Alte patru persoane aflate în autoturisme ramase înzăpezite în zona pădurii Rediu au fost scoase din mașini de același echipaj și transportate în municipiul Botoşani.

De asemenea, un bărbat în vârstă de 41 de ani, din localitatea Dărăbani, care avea nevoie de îngrijiri medicale a fost ajutat să ajungă la Spitalul Municipal Dorohoi, de pompieri.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis joi dimineața, 6 aprilie, o nouă avertizare cod roșu de ninsoare și viscol pentru mai multe localități din județele Iași, Suceava, Neamț și Botoșani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`