O familie de fanatici religioși, izolată de lume: Copiii nu învață, nu ies din casă și n-au acces la medicamente

O familie de fanatici religioși, izolată de lume: Copiii nu învață, nu ies din casă și n-au acces la medicamente
Foto: pixabay.

Un bărbat din Hațeg este acuzat că a forțat familia sa, inclusiv soția și cei doi copii, să trăiască izolați de societate și a impus un regim strict bazat pe anumite învățături biblice.

Legi bizare în casa unui hunedorean

El a retras copilul său de nouă ani de la școală și le-a interzis medicamentele și interacțiunea socială. În luna februarie, o percheziție la domiciliul familiei a dus la descoperirea acestei situații neobișnuite, iar acum bărbatul este anchetat pentru împiedicarea accesului la învățământul general obligatoriu, rele tratamente aplicate minorului și lipsire de libertate în mod ilegal.

Judecătoria Hațeg a respins cererea Parchetului de a efectua o expertiză psihiatrică în cazul bărbatului, dar ancheta penală este în desfășurare. Între timp, soția și cei doi copii au fost plasați într-un centru maternal, iar bărbatul a fost acuzat că nu și-a permis copilul să meargă la școală.

În prezența unui psiholog, anchetatorii au interogat-o pe soția tânărului. Aceasta a dezvăluit că l-a cunoscut pe soțul ei acum aproape 11 ani și s-au căsătorit rapid, având împreună doi copii. În ultimii ani, bărbatul a devenit membru al unui cult religios și și-a schimbat în mod radical comportamentul față de familia sa.

„Cei patru locuiesc într-o singură cameră a apartamentului cu două camere, în care se află două paturi și o canapea, paturile fiind improvizate cu cartoane. Soțul său spunea că le pune în scopul de a nu îi ajunge curentul, iar pe timp rece, camera o încălzeau cu un radiator electric, celălalt dormitor fiind folosit ca depozit pentru alimente. Pe toate geamurile apartamentului există lipit un autocolant mat care împiedică vederea în exterior.

Apartamentul nu are apă caldă, iar când făceau baie, încălzeau apă pe aragaz. De cinci ani, suspecta precizează faptul că trăiesc în condiții de trai grele, dar ea se află în imposibilitatea de a-și exprima voința prin aceea că soțul său îi spune că femeia trebuie să fie supusă”, a explicat femeia, potrivit anchetatorilor, citați de adevărul. 

Fără medicamente și accesul la educație, dar cu multă credință și Biblie

În cadrul audierii sale, bărbatul de 34 de ani a susținut că modul lor de trai este unul normal, bazat pe principii biblice și familiale tradiționale. El a explicat că a fost într-un cult religios, dar a renunțat să frecventeze adunările religioase din cauza corupției atât religioase, cât și politice.

După ce a fost internat în spital în 2011, cu hepatită, bărbatul a decis să renunțe la tratament și medicamente, considerând că totul este în mâna lui Dumnezeu și doar El îl poate ajuta să se vindece. Din 2015, bărbatul a rupt legătura cu toate persoanele din jurul său și a vrut ca familia sa să fie influențată într-un mod „biblic”.

Suspectul a menționat că familia sa nu are nicio sursă de venit și trăiește din alocația minorilor și din donații de alimente și bani din partea persoanelor milostive. El a lipit autocolante pe geamurile apartamentului pentru a se bucura de mai multă intimitate și susține că soția trebuie să fie supusă soțului ei, iar copiii supuși părinților, conform Bibliei.

Bărbatul a declarat că a înscris fiul minor la o școală din Hațeg în luna iunie a anului 2021, dar a decis să îl retragă în luna august a aceluiași an, din cauza principiilor biblice care nu sunt respectate de sistemul de învățământ, relatează adevărul. 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)