O fabrică de țigări clandestină a fost găsită în Fălticeni / Valoarea totală a bunurilor, peste jumătate de milion de euro (FOTO)

O fabrică de țigări clandestină a fost găsită în Fălticeni / Valoarea totală a bunurilor, peste jumătate de milion de euro (FOTO)
Sursa foto: Facebook / Corpul National al Politistilor

Polițiștii și procurorii din județul Suceava au descoperit o fabrică de țigări clandestină, cu linie completă de producere și ambalare. Autoritățile au mai găsit, în curtea fabricii, și un TIR încărcat cu peste 2 milioane de țigări de contrabandă. Valoarea fabricii și țigărilor depășește suma de 500.000 de euro.

Țigări de peste jumătate de milion de euro, găsite de autoritățile din Suceava

În cadrul unei acțiuni pentru verificarea respectării legislației de către entitățile economice care depozitează și comercializează bunuri de consum, dar și care furnizează servicii publicului, autoritățile au descoperit, într-o hală, role cu folie de staniol, folie transparentă și fir de siguranță. Acestea erau folosite pentru realizarea și împachetarea țigărilor.

„Având în vedere elementele tehnice care relevau indicii temeinice cu privire la faptul că poliţiştii au descoperit o fabrică clandestină de ţigarete, deţinută şi utilizată în afara antrepozitului fiscal, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de producere de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, şi a infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita prevăzută de lege. În urma cercetării la faţa locului, a reieşit faptul că poliţiştii de investigare a criminalităţii economice descoperiseră o linie completă de producere, ambalare şi împachetare a ţigaretelor”, arată Poliţia Română.

Anchetatorii au menționat că inscripțiile identificate și instalația găsită au scopul de contrafacere a țigaretelor.

Un TIR încărcat cu țigarete, descoperit de autorități în grădina fabricii

În curtea fabricii, autoritățile au găsit un autotren cu semiremorcă încărcată cu pachete de țigări. Aceasta figura că este încărcată cu grinzi și profile metalice, potrivit adevărul.ro.

„Din cercetări a rezultat că încărcătura din semiremorcă, respectiv cele două blocuri a câte 27 de grinzi metalice fiecare, raportat la grosimea exterioară a profilelor tip H (IPE) şi a lungimii acestora (12m), în mod normal ar fi depăşit cu mult greutatea maximă care putea fi transportată în acea semiremorcă şi ar fi avut efecte vizibile exterioare asupra roţilor şi a şasiului semiremorcii. Astfel, poliţiştii au efectuat o percheziţie a autotrenului, constatând că unele dintre capetele grinzilor erau prevăzute cu şuruburi atipice şi erau proaspăt vopsite, iar grinzile din interior produceau la atingere un sunet specific unui capac fără susţinere mecanică din interior. În urma îndepărtării mecanice a şuruburilor şi a capetelor grinzilor interioare, poliţiştii au descoperit faptul că cele două blocuri de grinzi aveau în interior compartimente special create pentru disimularea ţigaretelor de contrabandă, care se întindeau pe întreaga lor lungime”, afirmă poliţiştii.

În compartimentele tir-ului erau baxuri de țigări de proveniență extracomunitară peste 2.2 milioane. Valoarea totală a liniei de fabricație și a autotrenului este de peste 500.000 de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)