O asistentă medicală din Botoșani a decedat din cauza COVID-19

O asistentă medicală din Botoșani a decedat din cauza COVID-19
foto: Pixabay

O asistentă de la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) ”Mavromati” Botoşani s-a stins din viață, în noaptea de duminică spre luni, după ce a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus.

O asistentă din Botoșani, decedată după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2

Cadrul medical în vârstă de 57 de ani era internat, de aproape două săptămâni, pe Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, decedând pe fondul complicaţiilor generate de infecţia cu SARS-CoV-2, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Monica Adăscăliţei, pentru Agerpres.

Asistenta suferea de obezitate morbidă.

”Am încercat să transportul ei la Bucureşti, dar era instabilă hemodinamic şi nu putea suporta deplasarea nici pe calea aerului, nici terestră”, a afirmat Adăscăliţei.

Bilanțul cazurilor de Covid-19 în România

Amintim că România înregistrează un nou record negativ în privința infecțiilor cu noul coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică (GSC) a anunțat luni, în raportul zilnic, că în ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.271 de noi cazuri de COVID-19, dintr-un total de 6.162 de teste. Este cel mai mare număr de îmbolnăviri anunțat pentru o zi de luni, în condițiile în care este cunoscut faptul că duminica sunt prelucrate foarte puține teste și, prin urmare, în zilele de luni, numărul cazurilor anunțat este unul mai mic.

Totodată, autoritățile anunță un record negativ în privința pacienților internați în secțiile de terapie intensivă. 557 de persoane diagnosticate cu COVID-19 se află, în prezent, la ATI. Asta în contextul în care România dispune de puțin peste 1.000 de paturi de terapie intensivă destinate pacienților infectați cu coronavirus și aflați în stare gravă. De asemenea, de duminică până luni, 30 de persoane infectate cu coronavirus au decedat. Aceste date vin în contextul în care în urmă cu exact două săptămâni a început noul an școlar.

Nelu Tătaru, despre numărul de cazuri de COVID-19: „Sunt cazuri care se regăsesc în comunități”

Ministrul Sănătății a făcut precizăridespre numărul mare de cazuri de COVID-19 din România, înregistrat la două săptămâni după începerea școlii.

„Suntem la un număr de aproape 124 de mii de români infectați, aproape 100 de mii de români vindecați, dar și 557 de români în terpaie intensivă. Evaluăm fiecare județ în parte, observăm că tot ce înseamnă Brașov, Prahova, Iași sau Vaslui au un număr crescut de peste 80 de cazuri pe zi, cu Bucureștiul la peste 200 de cazuri. Sunt cazuri care se regăsesc în comunități, iar faptul că ele sunt în comunități de bătrâni, în spitale sau în comunități pentru persoanele neuro – psihice, ne face să înțelegem că sunt anumite lucruri care nu se respectă”, a menționat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:29 - Concluziile întâlnirii de gradul zero a delegației americane cu Ilie Bolojan. Surse: A fost o discuție extrem de bună, prietenoasă. În legătură cu alegerile anulate, au fost mulțumiți de clarificările oferite de președintele interimar
12:24 - Tânără din Maramureș, răpită de fostul iubit. Unde a fost găsită femeia, o oră mai târziu
12:17 - Reguli stricte pentru turiști în Parcul Național Cinque Terre: Amenzi de până la 2.500 de euro pentru nerespectarea măsurilor
12:11 - Criză în sistemul public de sănătate. Cum încearcă ministrul Rafila să atragă medicii în spitalele de stat
12:09 - Ce promite George Simion, ca să ajungă la Cotroceni. “Călin Georgescu va apărea și va conduce România” (VIDEO)
11:55 - Și-a ucis cu bestialitate fratele, apoi i-a băgat un par în abdomen. Bărbatul abia ce ieșise din închisoare. Iată ce s-a întâmplat
11:51 - Papahagi, despre delegația SUA care a venit în România: Ar trebui să afle și ei ce era în spatele acestui Georgescu, că el nu era un soi de Trump, care vine să elibereze America de corupție, ci a încercat o lovitură de stat paramilitară și sprijinită de ruși (VIDEO)
11:39 - Rușii nu-i dau credit lui Donald Trump. Serghei Lavrov nu crede că războiul se va încheia curând
11:36 - Cetatea Poienari – Adevăratul refugiu al domnitorului Vlad Țepeș – deschisă din nou pentru vizitare
11:21 - Tradiții și obiceiuri în Săptămâna Mare. Ce trebuie să faci în fiecare zi pentru a te feri de boli tot anul