Numărul tinerilor care își caută un job în țară a scăzut considerabil: ce îi motivează pe aceștia în alegerea locului de muncă

Publicat: 18 11. 2022, 10:39
Actualizat: 18 11. 2022, 11:48
Acuzații de discriminare: O româncă din Anglia spune că nu a găsit loc de muncă până când nu și-a schimbat numele

Față de anul 2021, anul acesta numărul tinerilor care își caută un loc de muncă în România a scăzut considerabil. Acest lucru reiese dintr-un studiu efectuat recent în rândul celor cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani.

Dacă anul trecut 30% dintre cei chestionaţi luau în calcul un job în România, anul acesta, doar 24% spun că exclud alte variante.

Cei mai mulți tineri își doresc un pachet salarial consistent

Pentru cei care iau în calcul opțiunea de angajare, cel mai important criteriu pe care îl folosesc în selectarea unui loc de muncă este satisfacția oferită de ceea ce fac.

Trei sferturi dintre ei se ghidează după acest principiu, iar mai mult de jumătate dintre participanții la studiu (53%) urmăresc să obțină un pachet salarial cât mai consistent. Aproape tot atâția (51%) preferă un program de lucru flexibil și posibilitatea de a lucra de la distanță, iar 45% se orientează către o echipă și o atmosferă de lucru în care să se simtă confortabil, potrivit Observator.

Tinerii își doresc să primească și beneficii extrasalariale

Percepția asupra beneficiilor extrasalariale plasează ca principale beneficii de bază tichetele de masă și asigurările de sănătate sau abonamentele medicale, ambele întrunind opțiunile a 73% dintre respondenți.

Beneficiile speciale care îi atrag pe tineri către un loc de muncă sunt abonamentul la sala de sport și cadourile primite de la angajator (66%) fiind îndeaproape urmate de asigurarea chiriei (65%).

Aceste beneficii nu numai că atrag noua forță de muncă, ci și ajută la păstrarea acesteia.