Noi restricții în 13 localități din Ilfov, impuse din 23 septembrie ora 00:00. 6 dintre ele au depășit deja rata de 4 la mie (VIDEO)

Noi restricții în 13 localități din Ilfov, impuse din 23 septembrie ora 00:00. 6 dintre ele au depășit deja rata de 4 la mie (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În județul Ilfov sunt 21 de localități ce au intrat în scenariul roșu, după ce au depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori. Totodată, 6 dintre ele au o incidentă de peste 4 la mie, iar în 13 localități au intrat în vigoare noi restricții.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a impus restricții în 13 localități din Ilfov, începând cu data de 23 septembrie 2021, ora 00:00.

Restricții Ilfov. 13 localități au impus măsuri începând cu 23 septembrie

Localitățile vizate de noile măsuri:

  • Berceni ( 4,07 la mie),
  • Ciolpani (3,31 la mie),
  • Chiajna (4,93 la mie),
  • Dobroești (5,57 la mie),
  • Domnești (3,02 la mie),
  • Jilava (3,09 la mie),
  • Măgurele (3,72 la mie),
  • Otopeni (4,34 la mie),
  • Pantelimon (3,02 la mie),
  • Popești-Leordeni (4,40 la mie),
  • Ștefăneștii de Jos (3,61 la mie),
  • Tunari (3,09 la mie)
  • Voluntari (4,13 la mie)

Autoritățile trag speranțe că cetățenii își vor da seama de riscurile la care se expun dacă nu respectă măsurile de prevenție și mai mult decât atât, speră că vor conștientiza pericolul la care se expun dacă aleg să nu se imunizeze.

În localitățile incidența este cuprinsă între 3 la mie și 6 la mie este obligatorie prezentarea certificatului verde atunci când mergem la restaurant, când participăm la competițiile sportive, când mergem la sălile de fitness, când mergem la nunți sau botezuri sau când participăm la activități care sunt trecute în ordonanță astfel încât să fie obligatoriu acest certificat.

Măsurile care intră în vigoare în localitățile din Ilfov

  • Este obligatorie prezentarea certificatului de vaccinare la restaurante, cluburi, cafenele, săli de fitness, competiții sportive, nunți sau botezuri.
  • În spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura.
  • Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARSCoV-2 este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, pe o rază de 50 m în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru.
  • Organizarea şi desfăşurarea activităţii instituţiilor publice sau private de cultură care administrează spaţii special destinate activităţilor cultural artistice în aer liber se pot realiza cu participarea a cel mult 1.000 de persoane pe scaune, cu asigurarea unei suprafeţe minime de 4 mp pentru fiecare persoană şi cu respectarea normelor de protecţie sanitară.
  • Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  • Se interzic activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună.
  •  Se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) cu un număr de participanţi de maximum 200 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00-2,00. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  • Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum şi la terasele acestora este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.
  • Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00-2,00, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Totodată, Spitalul Județean Ilfov redevine unitate de suport COVID-19. Astfel, aici nu vor mai fi tratați toți pacienții, ci doar bolnavii de COVID-19. Unitatea are șapte paturi de ATI, ce vor fi dedicate special cazurior grave de boală, după infectarea cu SARS-CoV-2.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:52 - Măsura luată în cazul educatoarei care ar fi bătut copii cu nevoi speciale. Autoritățile au deschis dosar penal
18:41 - Cătălin Drulă: Ceaușescu rânjește din iad când vede că la 35 de ani de la Revoluție trăim tot în minciună, când vede o nouă nomenclatură și niște noi securiști care se agață cu disperare de putere (VIDEO)
18:21 - Furt masiv de oi în comuna Sinești, Iași: 140 de animale au dispărut în toiul nopții
18:21 - Ilie Bolojan, la învestirea noului Guvern: Este o necesitate pentru România / Am înțeles mesajul pe care românii ni l-au dat în ultimele rânduri de alegeri. Reforma statului, o provocare importantă (VIDEO)
18:05 - Marcel Ciolacu: Am dezvoltat o relație foarte bună cu Donald Trump. România va susține Statele Unite cu toate puterile în demersul de oprire a războiului din Ucraina (VIDEO)
17:55 - Andreea Mantea, mărturisiri emoționante înainte de Crăciun. Cum va petrece anul acesta alături de fiul ei, David
17:47 - Marcel Ciolacu: Funcționarul public a devenit similar cu cornul abundenței, raiul oricărui angajat. Deseori nu te angajezi la stat decât dacă ai o pilă, fix ca în comunism. Trebuie să stopăm această situație! (VIDEO)
17:35 - Marcel Ciolacu, la votul de învestire: Noul Guvern, un semnal puternic pentru investitori, partenerii externi și economia românească / Al doilea obiectiv major este organizarea rapidă a alegerilor prezidențiale (VIDEO)
17:31 - Cum să nu ajungem la Urgență de sărbători cu indigestie. Sfaturile nutriționistului: „Odată cu bucuria Crăciunului, trebuie să rămânem vigilenți”
17:16 - Alexandru Rafila, avizat favorabil pentru Ministerul Sănătății: Investițiile în spitale continuă într-un ritm accelerat / Ne preocupă dezvoltarea unui pachet de asigurări de sănătate care să includă și asigurările private (VIDEO)