Spitalul Militar din Craiova va devenicentru regional de vaccinare anti-COVID-19, a spus ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.
Acesta a vizitat câteva secţii ale Spitalului Militar Craiova unde se va deschideo secţie pentru pacienţii infectaţi cu Covid-19.
„Pe lângă Institutul Cantacuzino, care este centru principal de depozitare a vaccinului anti-COVID-19, Spitalul Militar din Craiova va fi centru regional de vaccinare, cu multiple sarcini în păstrarea, depozitarea şi chiar administrarea vaccinului”, scrie Nicolae Ciucă,pe Facebook.
„Au fost stabilite circuitele, au fost identificate şi începute lucrările de modernizare şi adaptare a procedurilor pentru a nu perturba activitatea curentă din spital, iar lucrurile sunt pe drumul cel bun”, spune Ciucă.
În cursul serii de miercuri, premierul a discutat și despre paturi de ATI disponibile pentru pacienții cu COVID-19, dar și suplimentarea acestora în țară și în special în Capitală:
„Avem 1.260 de români care din păcate sunt internați în stare gravă. Capacitatea este mai mare, iar noi dezvoltăm în continuare capacitate. Am explicat și de ce nu se găsesc locuri pe moment pentru acești pacienți: rata de infectare nu ține cont de capacitatea de tratare din județul Mureș sau județul Brașov. Mâine dimineață merg la primul spital privat care intră în circuitul COVID. Este vorba despre Spitalul Metropolitan, din rețeau Monza”, a declarat premierul.
Întrebat dacă pacienții vor fi tratați acolo pe gratis, premierul a precizat: „Omul nu plătește, acolo toate serviciile vor fi decontate cum sunt decontate serviciile pentru spitalele publice. Așa cum nici personalul detașat care se duce acolo nu e plătit de spitalul respectiv. Este foarte important că este în București, el a mai funcționat ca spital COVID, dar fără secție de terapie intensivă, în perioada stării de urgență (…) vom avea încă 30 de locuri capacitate ATI”, a explicat Orban.