Medicii din Iași au replantat piciorul copilei accidentate de tren în Gara Bacău

Publicat: 26 01. 2022, 16:01
Actualizat: 26 01. 2022, 16:05
Foto: Pixabay.

O fetiță de 13 ani, victima unui accident feroviar care a avut loc marți, 25 ianuarie, în Gara Bacău, a fost operată de către medicii Spitalului de Pediatrie „Sfânta Maria”.

Intervenția a durat zece ore

Potrivit IPJ Bacău, copila ar fi încercat să treacă liniile ferate prin loc nepermis și a fost accidentată de o locomotivă. La faţa locului a intervenit un echipaj medical care i-a acordat tinerei îngrijiri necesare. Aceasta a fost transportată cu un elicopter la spital.

„A fost adusă la noi cu o stare generală gravă, conştientă, cu leziuni multiple, care au fost investigate imagistic. Imediat a fost dusă în blocul operator şi, sub coordonarea unei echipe multidisciplinare, a fost stabilizată”, a precizat dr. Tamara Solange Roşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sfânta Maria”, citată de Agerpres.

Fetița a fost operată marți noaptea. Intervenția  chirurgicală a durat zece ore. Medicii au reușit să-i replanteze antepiciorul drept, cu stabilirea vascularizaţiei. Ulterior, copila a fost internată în clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă a spitalului.

Fetița mai are nevoie de două intervenții chirurgicale

„În acest moment copilul este detubat, este conştientă, stabilă hemodinamic şi respirator. Intervenţia chirurgicală a avut scopul de a realiza replantarea membrului amputat şi de a asigura viabilitatea membrului.

După 24-36 de ore de la această intervenţie, după ce avem confirmarea viabilităţii membrului replantat, vom efectua intervenţii chirurgicale de construcţie a tuturor elementelor anatomice pentru a conferi şi funcţionarea membrului.

Cu siguranţă va fi nevoie de măcar încă două intervenţii chirurgicale. Una va fi efectuată mâine  pentru reconstrucţia structurilor tendinoase şi a structurilor nervoase pentru asigurarea funcţiei piciorului. Probabil că în cursul zilei de sâmbătă sau duminică va urma o intervenţie chirurgicală de acoperire a unor defecte foarte largi”, a explicat dr. Sidonia Susanu, coordonatorul Clinicii de Chirurgie Plastică şi Reparatorie, citată de Agerpres.