Mașinile parcate ilegal se vor ridica în cinci minute. Unde se aplică această măsură

Mașinile parcate ilegal se vor ridica în cinci minute. Unde se aplică această măsură
Sursa foto: Facebook/ Primăria Municipiului Brașov

Autoritățile locale din Brașov vor lua măsuri pentru șoferii care își parchează mașini ilegal. Astfel, cei care își lasă mașinile pe avarii în locuri nepermise riscă să rămână fără ele, iar taxa de recuperare este uriașă.

1.000 de lei pentru recuperarea mașinii în 12 ore

„În prima etapă se vor face doar fotografii, iar după alte 5 minute mașină de ridicări poate interveni. Mașină e ridicată și transportată la locul de depozitare după care șoferul și-o poate ridică de acolo. Dacă o face in primele 12 ore plătește o taxa de 1.000 lei după care taxa crește cu fiecare zi in care mașină stă acolo”, a spus Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, conform observatornews.

Dacă șoferii vor pleca la timp, vor primi doar amendă și puncte de penalizare. Timpul se va măsura din momentul în care șoferii sunt prinși că și-au lăsat mașina în loc nepermis.

Măsura vine în contextul în care parcările din centrul orașului sunt pline, iar șoferii recurg la diferite metode prin care își lasă mașina pentru a-și rezolva treburile și încurcă ceilalți participanți la trafic.

Sfatul autorităților locale

Pentru turiștii care vin să viziteze Centrul Istoric al orașului, edilii îi sfătuiesc să utilizeze mijloacele de transport în comun sau să lase mașinile la periferie.

Sistemul de ridicare al mașinilor parcate illegal se aplică și în Poiana Brașov.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`