Mașinile Google Street View, lovite de ghinion pe drumurile din România / Un Opel care actualizează hărțile virtuale a fost lovit de un Logan în Buzău

Mașinile Google Street View, lovite de ghinion pe drumurile din România / Un Opel care actualizează hărțile virtuale a fost lovit de un Logan în Buzău
Foto: reporterbuzoian.ro

În cadrul noii sesiuni de cartografiere din România, o mașină Google Street View a fost implicată într-un accident rutier în satul Buzău.

Acesta marchează a treia situație în care un vehicul special aparținând gigantului tehnologic este lovit pe drumurile din România.

O nouă mașină Google Street View lovită pe drumurile din România

Cel mai recent dintre incidentele în care au fost implicate mașinile care fac fotografii pentru serviciul Google Street View al companiei Google România a avut loc miercuri, 7 iunie 2023, în comuna Ziduri, satul Heliade Rădulescu, județul Buzău. Este vorba despre o coliziune a Opel-ului Google cu un autoturism Dacia Logan.

Este a treia autospecială a gigantului tehnologic avariată de la începutul noii sesiuni de cartografiere în țara noastră, care a început pe 7 martie 2023.

Potrivit poliției, cauza impactului ar fi fost neacordarea de prioritate de către șoferul autoturismului Logan. Din fericire, evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale, ambii șoferi scăpând teferi din coliziune, scrie Adevărul.

Mașina care actualiza hărțile Google Street View a fost aruncată în șanț, suferind daune serioase

Mașinile Google Street View au revenit în România în această primăvară și au început să încarce imagini noi pe data de 7 martie 2023. De atunci, câteva dintre ele au fost implicate în trei incidente rutiere, prima fiind avariată pe 23 martie 2023, în orașul Ovidiu, județul Constanța.

Cei care erau în zonă atunci când s-a produs incidentul au declarat că mașina Google Street View, autoturism autonom, nu ar fi acordat prioritate și ar fi intrat în coliziune cu o altă mașină. Medicii de la Ambulanță care au ajuns la fața locului au preluat o persoană din cel de-al doilea vehicul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`