Mamaia, singura stațiune unde turiștii plătesc parcarea

Mamaia, singura stațiune unde turiștii plătesc parcarea

Se anticipează că zeci de mii de turiști vor vizita stațiunile situate pe litoralul românesc în minivacanța de Pentecostă, care va avea loc în perioada 3-5 iunie anul acesta. Un număr considerabil dintre acești vizitatori vor ajunge în județ cu propriile vehicule, ceea ce ridică îngrijorări cu privire la disponibilitatea parcărilor și taxele asociate.

În timp ce stațiunea Mamaia este singura unde turiștii sunt obligați să plătească parcarea pe toată durata șederii, rămâne o destinație populară.

Mamaia, singura stațiune unde turiștii plătesc parcarea

În timp ce stațiunile din sudul litoralului oferă gratuitate pentru locurile de parcare publice, stațiunea Mamaia rămâne singura în care turiștii vor trebui să scoată din buzunar bani pentru un loc de parcare.

În Mangalia și în stațiunile arondate, Olimp, Venus, Neptun, Jupiter, Cap Aurora și Saturn a fost eliminată de municipalitate încă din anul 2022, spre bucuria turiștilor, dar și a cetățenilor. Aceste măsuri au fost luate tocmai pentru a atrage mai mulți turiști decât în mod obișnuit. Proiectul de hotărâre a fost inițiat chiar de primarul Cristian Radu.

Există totuși 3 parcări în care conducătorii auto trebuie să fie atenți și să plătească taxa de parcare. Vorbim despre Portul Turistic Tomis, în Neptun, zona La Steaguri și pe cordonul Saturn – Venus.

Cât costă parcarea în Mamaia

În stațiunea Mamaia, o oră de parcare va costa 1 leu pe oră, 10 lei pe zi sau 50 de lei pe săptămână. Consilierii locali au votat, pe 22 noiembrie 2022, un nou Regulament de parcare, stațiunea transformându-se din Zona 0 în Zona 2 de tarifare, adică o oră de parcare va costa 1 lei/oră. Totuși, consilierii locali au decis să fie și câteva excepții în Mamaia parcarea supraetajată Albatros din zona Cazino, Promenada 2 (de la Castel până la hotel Iaki), Zona Pasarelă Hotel Rex și Zona Summerland. Aici, parcarea va fi în continuare 4 lei pe oră. Pentru Zona 0 se introduce posibilitatea achiziţionării abonamentului de o zi la prețul de 30 de lei sau a unui abonament de șapte zile care poate fi utilizat atât pentru Zona 0, cât și pentru Zona 1 la prețul de 100 de lei. Pentru zona 2, adică în aproape toată stațiunea Mamaia, se va plăti un leu pe oră, zece lei pe zi sau 50 de lei pe săptămână.

Consiliul Constanța a decis să ofere gratuitate pe timpul nopții, între orele 20.00-08.00, în Zonele 1 și 2 pe tot parcursul anului, iar în Zona 0 gratuitatea se aplică în perioada 1 septembrie – 31 mai, scrie replicaonline.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`