Lucrarea nouă a liniilor de tramvai din Timișoara trebuie refăcută. Vehicului nu încape pe șine

Lucrarea nouă a liniilor de tramvai din Timișoara trebuie refăcută. Vehicului nu încape pe șine
Sursa foto: captura video Digi24

Liniile de tramvai de pe o stradă din Timișoara care încă nu sunt nici finalizate trebuie refăcute din cauză că acesta nu încape pe șine din cauza unui stâlp.

Tramvaiul nu a încăput pe șine

Săptămâna trecută au avut loc primele probe ale șinelor de tramvai și totul a decurs perfect până când tramvaiul a trebui să vireze la stânga, de pe Calea Torontalului pe Bulevardul Cetății, și a lovit un stâlp ce susține firele de contact din cauză că nu a încăput, conform Opinia Timișoarei.

Pentru că termenul de finalizare este în trei săptămâni, constructorul se pregătea de inaugurare când s-a întâmplat incidentul. Dar, nu stâlpul era de vină, ci montarea liniilor, drept pentru care lucrările vor începe de la zero.

”Există o eroare de execuţie care a fost făcută în faza iniţială, de montare a liniei, problema nu este la stâlpii de catenară sau la stâlpii de susţinere a liniei, problema este la linia cale. Va trebui să fie refăcută o parte din intersecţie. Am avut discuţii cu cei de la Porr”, a spus eclarat viceprimarul Ruben Laţcău.

Lucrare trebuie finalizată pe 28 decembrie

Acesta subliniază faptul că liniile de la această intersecția trebuie refăcute în întregime, iar lucrarea trebuie finalizată până în 28 decembrie, fiind data la care contractul expiră.

„Ei vor fi nevoiţi să refacă această intersecţie de la rost la rost, să spargă, să refacă în întregime linia cale, fundaţia pe care stă linia cale şi termenul de finalizare al lucrărilor este 28 decembrie. Nu vor primi nicio zi în plus pentru această eroare. Aşteptarea noastră este să fie rezolvată în acest termen şi, în cazul în care termenul va fi depăşit, cu siguranţă vor fi penalităţi. De asemenea, aşteptarea este ca această eroare să fie rezolvată în întregime pe cheltuiala executantului”, a declarat viceprimarul Ruben Laţcău.

Pentru că lucrările se vor relua, traficul în zonă va fi din nou restricționat și se va circula pe o singură bandă pe sens la intersecția Torontalului-Cetății.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`