Așezată între Marea Neagră și Lacul Golovița, în Delta Dunării, o mică localitate pescărească s-a dezvoltat într-o stațiune care îi atrage pe cei care vor să descopere o zonă virgină superbă de coastă din țara noastră. Este vorba despre Gura Portiței, un refugiu pentru cei care caută o altă perspectivă asupra litoralului românesc, care a suferit o transformare semnificativă în ultimii ani, potrivit evz.ro.
Dacă ești în căutarea unui loc de popas pe drumul spre Gura Portiței, poți merge în vizită în satul Enisala. Aici vei găsi Muzeul de Artă Tradițională, care reprezintă o sinteză a arhitecturii tradiționale din nordul Dobrogei din începutul secolului XX și este primul muzeu etnografic din județul Tulcea.
La doar 39 de kilometri distanță de Cetatea Enisala se află Rezervația Pădurea Bujorului, amplasată pe versantul sudic al Dealului Bujorului în Podișul Babadag, în apropierea comunei Ciucurova. În această rezervație, vei găsi o mulțime de bujori, astfel încât vei avea impresia că te afli pe un covor uriaș, parfumat și sofisticat de culoare roșie, scrie sursa citată.
Gura Portiței, situată la 50 km de Tulcea, este o destinație relativ accesibilă pentru iubitorii Deltei, însă turiștii care vizitează această zonă a țării pentru prima dată vor rămâne surprinși de modul în care se ajunge în locul de vis. Accesul la Gura Portiței se poate face fie cu barca, fie pe uscat.
Unul dintre motivele pentru care este una dintre puținele zone virgine de pe litoralul românesc este faptul că nu se poate ajunge aici cu mașina. Locul, care în trecut a fost un simplu sat de pescari, acum este cunoscut ca o destinație turistică preferată. Departe de aglomerația din Vama Veche, Gura Portiței este un paradis pentru cei care iubesc litoralul sălbatic și frumos.