Investiția de 8 milioane de lei este o ruină de 8 ani. Clădirea trebuia să fie emblema Brașovului

Investiția de 8 milioane de lei este o ruină de 8 ani. Clădirea trebuia să fie emblema Brașovului
Sursa foto: captura video Observator

Complexul Agrement aflat chiar la poalele Tâmpei, locul unde mulți oamenii se relaxează, este în ruină de 8 ani.

Inima Brașovului, în ruină

Opt milioane de lei au fost investiți și încă 8,69 de lei urmau să fie investiți. Era locul îndrăgit în special iarna, unde mulți oameni venea să patineze sau să înoate, conform observatornews.

Sala de sport a complexului este plină cu apă de la infiltrații, pereți cu igrasie, tencuiala se cojește, iar peretele exterior de sticlă din zona de bowling este plin cu grafitti.

Complexul are două corpuri de clădire, una a pationarului și cealaltă în sala de bowling și biliard, care a fost construită greșit. Este o zonă umedă din cauza izvoarelor de la Tâmpa și nu are șanț de drenaj.

Nimeni nu vrea să investească

Complexul a fost construit în 1980 și a ajuns în proprietate privată după Revoluție, apoi a fost cumpărat de Consiliul Județean Brașov, în 2003. A fost reabilitat între anii 2009-2014, iar fericirea a durat doar un an, pentru că în 2015 a fost închis. Consiliul Județean nu a găsit niciun investitor privat care să exploateze centrul. În 2018, Biblioteca Județeană a intrat în posesia complexului, fiind gata să investească 8,69 de milioane de lei pentru a amenaja o bibliotecă cu piscină.

„Mă tem că va fi un continuu spaţiu în care va trebui să investim”, a spus Daniel Nazare, director Biblioteca Județeană Brașov.

Consiliul Județean Brașov și Primăria s-au judecat, timp de zece ani, pentru acest teren al complexului, iar procesul a fost câștigat de Consiliu. Cu toate acestea, până la redeschiderea lui mai durează mulți ani, după cum a spus administratorul local.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`