Instructor auto din Brăila, prins în flagrant că cerea bani cursanților în vederea promovării examenului / Ce au descoperit anchetatorii

Instructor auto din Brăila, prins în flagrant că cerea bani cursanților în vederea promovării examenului / Ce au descoperit anchetatorii
Sursa foto: Pixabay.com

Un instructor auto din Brăila a fost reținut de ofițerii Anticorupție pentru că a cerut bani unei cursante pentru a o ajuta la promovarea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere.

În data de 15 iunie 2023, ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție Brăila, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, au prins în flagrant un instructor auto după ce a primit o sumă de bani de la o denunțătoare cu promisiunea că îi va facilita acesteia promovarea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere.

Instructor auto, prins în flagrant că cerea bani cursanților în vederea promovării examenului

„Un instructor auto a solicitat de la o persoană o sumă de bani pentru a o ajuta să promoveze proba practică în vederea obținerii permisului de conducere, lăsând să se creadă că are influență asupra unor funcționari publici din cadrul SPRCIV Brăila”, au stabilit anchetatorii.

„Pentru a-i întări convingerea că are influența necesară, i-a transmis denunțătoarei faptul că o va înscrie personal la proba practică, iar banii solicitați vor merge mai departe”, spun reprezentanții DGA Brăila, potrivit Adevărul.

Instructorul auto a fost reținut pentru 24 de ore

Dosarul a fost constituit în baza denunțului formulat de persoana în cauză la D.G.A. – S.J.A. Brăila.

Instructorul auto a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă Tribunalului Brăila sub acuzația de trafic de influență.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`