Incendiu la o fermă din Cluj. Peste 600 de porci au fost mistuiți de flăcări. Cât a durat intervenția pompierilor

Incendiu la o fermă din Cluj. Peste 600 de porci au fost mistuiți de flăcări. Cât a durat intervenția pompierilor
Foto: Pixabay

Un incendiu puternic s-a declanșat miercuri dimineața la o fermă de porci din localitatea Lita, județul Cluj.  Pompierii din cadrul Detașamentelor Turda și 2 Cluj-Napoca au intervenit în primele ore ale dimineții pentru a stinge flăcările.

Care a fost cauza incendiului

Autoritățile au fost alertate cu privire la incendiu în jurul orei 03:46 dimineața. La fața locului s-au deplasat echipajele de la Garda de Intervenție Băișoara, potrivit cluj24.ro.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, 612 porci nu au putut fi salvați, fiind mistuiți de flăcări. Cauza incendiului a fost cel mai probabil un scurtcircuit.

Un bărbat a suferit un atac de panică

Pe parcursul intervenției autorităților, care durat aproape trei ore, un bărbat de 30 de ani a suferit un atac de panică. Acesta a fost evacuat de paramedicii SMURD, însă nu a fost nevoie să fie transportat la spital.

La misiune au participat pe lângă echipajele de la Garda de Intervenție Băișoara, și câte o autospecială de la Turda și Florești, deoarece incendiul se manifesta pe o suprafață de 1.000 mp.

„Flăcările au fost favorizate de materialele combustibile din interior, precum ar fi panourile din plastic care separau boxele unde se aflau porcii. Totodată, acoperișul a fost construit din panouri de tip sandwich”, potrivit ISU Cluj.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`