Incendiu în Botoșani: O casă în care se afla o familie cu trei copii, cuprinsă de flăcări

Incendiu în Botoșani: O casă în care se afla o familie cu trei copii, cuprinsă de flăcări
Foto ilustrativ: Profimedia

Un incendiu violent a izbucnit în noaptea de marți spre miercuri la o casă în care se afla o familie cu trei copii.

De la ce a izbucnit incendiul

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, incendiul a avut loc în localitatea Cătămărăşti Deal, acesta fiind provocat, cel mai probabil, de jarul căzut din centrala termică.

„Când s-a produs evenimentul, în locuinţă erau proprietarii şi trei copii. Aceştia au fost treziţi din somn de un zgomot puternic care venea dinspre camera centralei, lipită de casă. Au reuşit să iasă afară şi au văzut că flăcările s-au extins de la anexă, la acoperişul locuinţei, dar şi la bunurile aflate la etajul clădirii. Un vecin a sunat după ajutor, în timp ce proprietarul a încercat să limiteze pagubele şi a scos din interiorul casei o butelie”, au precizat oficialii ISU, citați de Agerpres.

Incendiul, pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi

La faţa locului au ajuns şase echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, respectiv cinci autospeciale de stingere cu apă, dar şi o ambulanţă SMURD.

Pompierii au constatat faptul că ardeau acoperişul casei, pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi, dar şi bunurile depozitate la etaj, existând pericolul de propagare a flăcărilor la camerele de la parter.

Intervenţia autorităților a durat mai bine de două ore.

Din fericire, nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`