În rezervorul de apă care alimentează oraşul Covasna mai este apă potabilă doar pentru o zi. ”Insistăm încă o dată: economisiți apa potabilă”

În rezervorul de apă care alimentează oraşul Covasna mai este apă potabilă doar pentru o zi. ”Insistăm încă o dată: economisiți apa potabilă”
Foto: Pixabay

Operatorul regional Gospodăria Comunală Sfântu Gheorghe, a transmis  că pentru orașul Covasna și pentru unele localități din apropiere că „mai este apă potabilă doar pentru o zi” în rezervorul de apă, conform  We Radio Sfântu Gheorghe.

Societatea îi îndeamnă  pe locuitori  să nu utilizeze apa potabilă din reţea pentru irigaţii sau pentru umplerea bazinelor,  susținând că aceste probleme au apărut din cauza secetei.

În rezervorul de apă care alimentează oraşul Covasna mai este apă potabilă doar pentru o zi

„Anunţăm locuitorii oraşului Covasna că în rezervorul de apă, care alimentează oraşul Covasna şi comuna Brateş (localităţile Brateş, Pachia şi Telechia), mai este apă potabilă doar pentru o zi. Insistăm încă o dată asupra faptului ca locuitorii să economisească apa potabilă, să nu folosească pentru udare, stropire, respectiv pentru umplerea bazinelor şi piscinelor”, menţionează joi reprezentanţii companiei, pe pagina de Facebook.

„Având în vedere temperaturile ridicate urmate de secetă, conducerea operatorului regional Gospodărie Comunală SA îi roagă pe consumatorii din oraşul Întorsura Buzăului şi din localităţile Sita Buzăului şi Barcani să acorde atenţie sporită la folosirea apei potabile din conducte, să nu stropească, să irige, să nu folosească apa potabilă pentru umplerea bazinelor şi piscinelor. Cu respectarea acestor cerinţe, în continuare vom putea asigura furnizarea apei potabile în parametrii normali”, au precizat reprezentanţii Gospodăriei Comunale.

Un apel  a fost făcut în acest sens şi pentru locuitorii oraşului Întorsura Buzăului şi comunelor Sita Buzăului şi Barcani să limiteze consumul de apă pe cât posibil  pentru a se evita întreruperea furnizării.

Ce spune ministrul mediului despre apa potabilă și seceta din România

„Într-adevăr, sunt multe localităţi unde apa potabilă devine din ce în ce mai preţioasă şi, fără protejarea acestei ape potabile, care, aşa cum am spus şi săptămânile trecute, trece printr-un amplu proces de filtrare, de pregătire pentru consum… această apă potabilă trebuie protejată şi aceste măsuri de restricţionare a consumului vin exact în sprijinul, în protejarea resursei şi asigurarea apei potabile pe termen mediu şi lung. Sper ca această perioadă de secetă să nu dureze foarte mult, dar cu siguranţă următoarele două săptămâni vor fi de această natură, cu precipitaţii foarte puţine, cu temperaturi ridicate. Toate prognozele de la colegii noştri de la ANM (Administraţia Naţională de Meteorologie n.r) arată acest lucru. Vedem ce se întâmplă şi în celelalte state europene”, a declarat ministrul Mediului, citat de Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`