Gest inconștient al unui șofer din Gorj: a legat un cățel de mașină și l-a tras pe străzile localității

Gest inconștient al unui șofer din Gorj: a legat un cățel de mașină și l-a tras pe străzile localității

Polițiștii din Gorj s-au autosesizat și au deschis un dosar penal, după ce un cățel a fost legat de o mașină și a fost tras în acest fel pe străzile din localitatea Tismana.

Un participant la trafic a surprins momentul în care un cățel se deplasa pe lângă mașina de care era legat pe o stradă din orașul Tismana. Filmarea a fost postată pe un grup de Facebook și a atras numeroase critici.

Gestul inconștient al unui șofer din Gorj

Polițiștii gorjeni s-au autosesizat în acest caz și au deschis un dosar penal: „Având în vedere imaginile apărute în spațiul public, în care se observă un patruped legat de un autoturism care se deplasează pe drumul public, Compartimentul de Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj este abilitat să comunice următoarele:

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor efectuează verificări în vederea stabilirii situației de fapt și luarea măsurilor legale ce se impun“, au transmis polițiștii gorjeni, potrivit Adevărul.

Câinele ar putea fi luat de autorități

Câinele ar putea să fie luat de polițiști, în cazul în care se va constata că se află în suferință: „Am văzut imaginile pe rețelele de socializare. Nu este normal ceea ce se întâmplă acolo.  În cazul în care constată că acel animal nu este tratat corespunzător, noi îl putem prelua și îl vom duce într-un adăpost unde ne vom ocupa de ele în perioada următoare. Așteptăm să vedem dacă cel de la Poliția Animalelor îl vor prelua de acolo“, a spus Luis Popa, directorul Direcției de Salubritate și Protecția Animalelor.

Câinele putea să fie rănit, arată Patricia Paraschiv, vicepreședintele Asociației de protecție a animalelor „Pro Animals“: „Câine ar fi putut fi rănit. Exista un risc foarte mare. Nu este modalitate normală de transport. Se poate încadra la  infracțiunea de maltratate“

Este regretabil ce s-a întâmplat. Sper că cei responsabili să fie trași la răspunde“.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`